Днес ще преобладава слънчево време, но облачността постепенно ще се

...
Днес ще преобладава слънчево време, но облачността постепенно ще се
Коментари Харесай

Слънчево време с температури до 16° днес

Днес ще доминира слънчево време, само че облачността последователно ще се усилва и вечерта на обособени места в Рило-Родопската област ще превали дъжд. Ще остане прохладно с сдържан, в Северна България краткотрайно мощен северозападен вятър, който вечерта съвсем ще стихне. Максималните температури ще са сред 11° и 16°.

През нощта облачността в цялата страна ще се усили. В Югозападна България ще има слаби валежи от дъжд. Ще бъде съвсем безшумно, с минимални температури в множеството региони сред 1° и 6°.

И денем облачността ще се задържи забележителна, на доста места ще превали дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури още малко ще се намалят и ще са сред

Ветровито ще се задържи в планините, с сдържан югоизточен, по-високите елементи мощен югозападен вятър. Ще доминира облачно време, с превалявания и от дъжд, и от сняг.

Максималните температури в курортите от 2° на Алеко до 4-5° в Пампорово и Боровец. Остава заплахата от лавини отвън обработените ски писти в курортите.

Не единствено у нас, само че и на всички места на Балканите ще бъде облачно, тук-там с валежи от дъжд, в северозападните региони от полуострова от дъжд и сняг.

По-често забележителна ще бъде облачността и в Централна и южните елементи на Източна Европа. Дъжд ще превали в Южна Италия, Полша, Европейска Русия, а в Австрия ще превали слаб сняг. На Пиринейския и Скандинавския полуостров, както и в северната половина от Източна Европа ще бъде най-вече слънчево.

У нас, и в околните дни ще остане по-студено от нормалното, по-често облачно, на доста места с валежи от дъжд. По-значителни превалявания се чакат в неделя в Северозападна България, а в понеделник в доста региони от страната, изключително в Южна България, където тук-там ще бъдат съпроводени и от гръмотевици.

Ще превалява и във вторник, само че ще стартира стопляне, което ще продължи и в сряда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР