Днес ще е предимно слънчево. По-значителни, временни увеличения на облачността

...
Днес ще е предимно слънчево. По-значителни, временни увеличения на облачността
Коментари Харесай

Предимно слънчево време

Днес ще е най-вече слънчево. По-значителни, краткотрайни нараствания на облачността ще има над Източна България, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Дневните температури още ще се покачат и преобладаващите оптимални ще са сред 6° и 11°,но сутринта е студено с минимални температури сред минус 9° и минус 4°, малко по-високи по Черноморието и около Дунав.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд по-често забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Температурите още ще се покачват и оптималната на 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра - към минус 6°.

Във вторник от северозапад ще стартира нарастване на облачността, което през нощта против сряда ще обхване цялата страна. В сряда ще е облачно, на доста места от запад на изток ще превали дъжд. Ще стартира да нахлува леден въздух. На места в Северна България дъждът ще се примесва или краткотрайно ще минава в сняг. Минималните температури ще са с 3-4 градуса по-високи, а дневните - в по-голямата част от страната ще са без основна смяна. През идващите дни ще е студено, прохладно и най-вече облачно, ще има и слаби превалявания от сняг, на повече места в четвъртък.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР