Днес ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът от

...
Днес ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът от
Коментари Харесай

Лято през април: Понеделник идва с температури до 34°С

Днес ще бъде слънчево с раздрана висока облачност. Вятърът от юг-югозапад ще се усили до сдържан и с него дневните температури още ще се покачат, оптималните ще бъдат сред 29° и 34°, по-ниски по крайбрежието на морето, в София – към 30°.

Черноморието

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб и сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат от 22°-23°, по северното крайбрежие, до 29° в региона на Бургас. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, само че с наклонност на увеличаване. В планините ще бъде слънчево. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще бъде сдържан до мощен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 23°, на 2000 метра - към 15°.

Вторник и сряда

Във вторник денят ще стартира с раздрана висока облачност, само че от югозапад тя ще се усилва, вплътнява и снижава. Привечер на обособени места в крайните западни региони е допустимо да превали кратковременно. Ще духа сдържан вятър от запад-югозапад. Все още ще е топло, утринните температури в множеството места ще са сред 13° и 18°, дневните - близки до 30°. В сряда в източната половина от страната ще се задържи с югозападен вятър и високи температури, към момента с раздрана облачност.

Над западната половина въздушната маса ще се лабилизира и на доста места ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии с увеличаване напразно. Възможни са градушки. Има нараснала възможност за местни обилни количества дъжд. Следобед и през нощта против четвъртък, с превръщане напразно от запад-северозапад, ще нахлува леден въздух. Дневните температури ще стартират да се намаляват, доста в Западна България, където ще остават до 18°-20°, само че на изток ще са към момента до 26°-28°.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР