Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър

...
Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър
Коментари Харесай

Захлаждане през почивните дни

Днес ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 27° и 32°.

И на следващия ден ще бъде най-вече слънчево. В часовете по здрач над Западна България облачността ще се усили. Ще духа слаб източен вятър, в Източна България до сдържан, от изток-североизток.

В четвъртък от запад-югозапад облачността ще продължи да се усилва, по-плътна над планините в Югозападна България, където е допустимо да превали. Вятърът ще отслабне, тук-там краткотрайно и ще стихне. Температурите ще останат без основна смяна.

В петък, с прекосяването на леден атмосферен фронт, от запад на изток ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността и тук-там, основно в Западна и Централна България ще превали, в обособени региони и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България - от север-североизток, ще се усили и ще нахлува студен въздух. В събота облачността над Западна България бързо ще намалее до слънчево, на изток през по-голямата част от деня ще остане със забележителна облачност, съвсем без валежи; до вечерта и там облачността ще намалее. Вятърът ще отслабне. Дневните температури ще са с 5°-8° по-ниски спрямо предходните дни, минималните също ще се намалят. В неделя ще бъде най-вече слънчево. Сутринта ще е още малко по-хладно, дневните температури едва ще се покачат.

През новата седмица сутрините ще останат относително хладни, само че дневните температури ще се покачат още малко и средноденонощните ще бъдат към и над нормалните. Вероятност за валежи има в интервала 23-26 септември.

Условия за временен дъжд има и в самия завършек на месеца, когато и температурите към този момент ще са есенни.

Астрономическата есен настава на 22 септември в 16 ч. и 31 мин.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР