Днес ще бъде предимно слънчево. От запад ще се появи

...
Днес ще бъде предимно слънчево. От запад ще се появи
Коментари Харесай

Усещане за пролет

Днес ще бъде най-вече слънчево.

От запад ще се появи раздрана междинна и висока облачност. Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър, който до вечерта в по-голямата част от страната ще стихне. Максимални температури сред 9° и 14°, в северозападните региони малко по-ниски, в София - към 9°.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан до мощен западен вятър. Максимални температури на 1200 метра към 6°, на 2000 метра - към минус 1°.

През идващото денонощие облачността ще е раздрана – най-вече висока. В утринните часове тук-там в котловините и низините, както и в северозападните региони ще има мъгли. Ще се появи слаб, в южните и източните региони, сдържан юг-югозападен вятър и с него ще се придвижва по-топъл въздух. Минималните температури ще са най-вече сред минус 1° и 4°, а денем ще бъде относително топло с оптимални температури сред 11° и 16°, по-ниски в крайните северозападни региони, където ще се задържи съвсем безшумно.

В неделя в източната половина от страната и по северните скатове на планините ще духа сдържан югозападен вятър и дневните температури още ще се покачат, в обособени региони в Източна България и Предбалкана ще доближат 19°-20°. Облачността ще е раздрана, най-вече висока и междинна, в крайните северозападни региони и в котловините на Югозападна България ще бъде с ниска облачност, от която ще преръмява и там дневните температури ще остават по-ниски. В началото на идната седмица в равнините и котловините на Западна България ще доминира облачно и мъгливо време, съвсем без валежи; над Източна облачността ще е раздрана, към момента най-вече висока. В понеделник вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток. Ще остане топло за началото на февруари. По-късно денем във вторник, с увеличаване напразно от изток-североизток, ще нахлува относително леден въздух и температурите ще стартират бързо да се намаляват. През нощта против сряда от югозапад ще завали дъжд, в планините над 1000 м - сняг. В сряда валежи от дъжд ще има в по-голямата част от страната, по-съществени в югозападната й половина. С понижението на температурите в Предбалкана и високите котловинни полета на Западна България дъждът ще премине в сняг.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР