Днес ще бъде опериран пребитият в Охрид , потвърдиха за

...
Днес ще бъде опериран пребитият в Охрид , потвърдиха за
Коментари Харесай

Днес оперират пребития секретар на българския културен център в Охрид - Общество

Днес ще бъде опериран пребитият в Охрид, потвърдиха за OFFNews от Военномедицинската академия (ВМА).

Младият мъж с българско съзнание беше атакуван на 19 януари пред заведение в Охрид. 

Пред медии председателят на фондация " Македония " Виктор Стоянов заяви, че " Тенденциозно и дискриминиращо е отношението на доста държавни структури към българите в Северна Македония ", разяснява Стоянов.

" Рано тази заран имах диалози с няколко българи от там, най-вече младежи, които ми споделиха, че През последните дни имам доста такива диалози и всички споделят, че няма живот за тях в РСМ ", описа ръководителят на фондация " Македония " пред Българска национална телевизия.

По думите на Стоянов, при самия побой очевидци са извикали полиция, само че са дали отговор, че няма да дойдат, а да отиде самичък до полицията. Опитали са да извикат кола за спешна помощ, само че и тя е отказана. След като е бил пребит, Пендиков е отишъл самичък в полицията, а по-късно и до болничното заведение в Охрид, откъдето го връщат. 

Вчера външният министър на Северна Македония Двамата министри осъдиха остро нападението. Официално Скопие за следващ път даде обещание нулева приемливост към езика на омразата и насилието. За нападението е упрекнат Илия Спасески, който ще лежи в ареста 30 дни.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР