Днес се провежда последната, заключителна среща между контактната група, избрана

...
Днес се провежда последната, заключителна среща между контактната група, избрана
Коментари Харесай

Цонев към Плевнелиев: За нас е чест и отговорност да откликнем на тази покана за диалог

Днес се организира последната, заключителна среща сред контактната група, определена от ГЕРБ-СДС, и парламентарно показаните партии. Последни при медиаторите - Соломон Паси и Росен Плевнелиев, влизат от Движение за права и свободи.

" Благодарим за това, че сме дружно в един почтен и открит спор. Такъв, какъвто желаеме да забележим в Народно събрание ”. С тези думи Плевнелиев посрещна представителите на Движението за права и свободи, съобщи Нова тв.

" За нас е чест и отговорност да откликнем на тази покана за разговор. Самият факт, че първата политическа мощ избра вас и господин Паси за тези диалози, е явен знак. В тези комплицирани времена отговорността ни пред българските жители за това да се излезе от политическата рецесия е извънредно огромна ", отвърна Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

След срещата двете страни още веднъж направиха коментар.

" Решаването на проблемите на хората минава през решение на политическата рецесия. Решаване на политическата рецесия минава през съставянето на болшинство и държавно управление. Това болшинство би трябвало да е евроатлантическо. Без НАТО ние не може да осигурим сигурността на страната, без икономическите принадлежности на Европейския съюз ние не може да решим нито един проблем на хората. Ето за какво ние желаеме, идейнохомогенноевроатлантическо болшинство ", съобщи Цонев.

Той дефинира извършения с Плевнелиев и Паси диалог като концептуален, по време на който от придвижването са изразили позицията си, че без разговор нито един проблем не може да бъде решен.

Решаването на всички проблеми не може да мине без решение на политическата рецесия. За да се решат проблемите на хората – енергоносители, приходи, сигурност, бизнес, ние би трябвало да имаме принадлежности – без никакво подозрение това са инструментите, които ни дават съюзите, в които членуваме. Без НАТО ние не може да осигурим сигурността на страната, без икономическите принадлежности на Европейския съюз ние не може да решим нито един проблем на хората. Ето за какво ние желаеме, идейнохомогенноевроатлантическо болшинство, сподели Йордан Цонев пред медиите в Народното събрание.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР