Днес се проведе втората вълна от протести в благоевградско. Блокадите

...
Днес се проведе втората вълна от протести в благоевградско. Блокадите
Коментари Харесай

Протестите в Югозапапада - схватки с жандармерия, различни водачи и затворен път

Днес се организира втората вълна от митинги в благоевградско. Блокадите и барикадите нямаха огромния темперамент от предходната седмица, само че за сметка на това не минаха без проблеми.
Първи протестът си разгласи Благоевград. Градът се очакваше да излезе на следващия ден на кротичък пешеходен митинг от 18:30 часа, само че изненадващо част от уредниците излязоха и през днешния ден. Малко повече от 30 души се събраха пред паркинга на огромен хранителен магазин, след което се озоваха на Полигона. Там обаче ги причакваше жандармерия, която не им разреши да затворят Е79.
Смятаният за уредник на митингите в Благоевград Александър Стамболийски се появи на митинга на Полигона, само че като чели се разграничи от концепцията за тази демонстрация. Той акцентира, че формалния митинг в Благоевград остава на следващия ден, каквото е и уведомлението до Министерство на вътрешните работи, както и че приканва жителите, той да премине спокойно.
В Разлог, въпреки това не беше толкоз добродушно. Градът се разгласи дружно с Банско на митинг и затвориха пътя край комплекс " Реденка ", блокирайки пътя Симитли-Банско-Гоце Делчев. Скандирания с думите „ Оставка” и „ Мафия” съпътстваха шествието, а жандармерия още веднъж пазеше за публичен ред. Благоевградско като цяло през днешния ден беше отрупано с жандармерия. Редица коли от София още сутринта паркираха в Благоевград и се заеха със задачата да съблюдават за правенето на протестни шествия, отвън оповестените такива.
Петрич беше най-силен откъм митинги. Повече от 350 коли се насочиха към Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, с цел да блокират още веднъж изхода на България откъм Гърция, както предходната неделя. Жандармерия обаче се оказа още веднъж на мястото и не им разреши. Появиха се конфликти, като органите на реда започнаха да изблъскват тълпата. Скандални клипове в мрежата даже демонстрират виковете на мъж към жандармерията: " Оставете ги! Ще ги смачкате. Ще смачкате хората ".
Сподели с твоите другари
Недоволството в Югозапада е огромно, а на следващия ден митингът в Благоевград се чака да бъде огромен. Десетки благоевградчани към този момент се декларирали, че ще се участват, а в мрежата даже текат диспути да носят яйца и картофи, с които да замерват офисите на политическите партии в града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР