Днес се прекланяме пред всички доблестни воини, пожертвали живота си

...
Днес се прекланяме пред всички доблестни воини, пожертвали живота си
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Да си храбър, означава да надвиеш страха и да излезеш от зоната на комфорт

Днес се прекланяме пред всички доблестни воини, пожертвали живота си за свободата и независимостта на България, гласи приветственият адрес на началника на Военномедицинската академия (ВМА) и основен доктор на Въоръжените сили генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, оповестен на уеб страницата на ВМА.

„ Да си смел, значи да имаш сърце, дух и воля да поемаш риска и да решиш проблемите, вместо да ги пренебрегваш. Да надвиеш страха, който от време на време е парализиращ; да излезеш от зоната си на комфорт и да се изправиш против незнайното в името на човешкия живот “, написа Мутафчийски.

Той добавя, че за екипите на ВМА смелостта е табиет. „ Безброй са образците за персонална смелост на нашите медици, които постоянно са там, където, други се опасяват да бъдат! Нашата задача е постоянно да сме готови за провокациите – задача, налична единствено за най-смелите и най-добре подготвените експерти – хора, които рискуват живота си за другите, вземат най-бързото и животоспасяващо решение в точния миг “, написа още Мутафчийски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР