Днес се прекланяме пред силата на духа и идеала. Пред

...
Днес се прекланяме пред силата на духа и идеала. Пред
Коментари Харесай

Признателност към Апостола: Българските политици с чувствени слова

Днес се прекланяме пред силата на духа и идеала. Пред силата, която Левски носи и дава на нас и бъдещите генерации, споделя министърът на вътрешните работи Калин Стоянов във връзка годишнината от обесването на Васил Левски, представена от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Днес означаваме 151 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Всяка година на тази дата се прекланяме пред живота и святото дело на индивида, който е знак на битката на народа ни за независимост. Да помним и следваме неговите завещания. Това написа вицепремиерът и външен министър Мария Габриел във Фейсбук във връзка годишнината от гибелта на Васил Левски. 

" Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме. Признателност и бездънен реверанс пред Апостола на свободата ", написа още Габриел. 



По-късно през днешния ден с възпоменателна гала пред паметника на Васил Левски в София ще бъде почетена паметта на Апостола на свободата във връзка 151-вата годишнина от гибелта му. Президентът Румен Радев ще произнесе слово. На церемонията се чака да участва и вицепрезидентът Илияна Йотова. 

Тази година се навършват 151 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. На 18 февруари 1873 година Левски е обесен в покрайнините на София от турските управляващи, сочи информация на отдел „ Справочна “ на Българска телеграфна агенция.

Видеото е архивно: " България се прекланя пред паметта на Апостола на свободата "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР