Днес се последните 9 мача от груповата фаза на тазгодишното

...
Днес се последните 9 мача от груповата фаза на тазгодишното
Коментари Харесай

Последни решителни битки в Лигата на нациите

Днес се последните 9 мача от груповата фаза на тазгодишното издание на Лигата на нациите. Останаха още малко въпроси, които ще намерят отговор през днешния ден. Най-важният от тях е кой ще стане последният участник във финалната четворка на шампионата, който ще се причисли към Нидерландия, Хърватия и Италия.

В група 2 на дивизия " А " обстановката е много забавна. Там Португалия и Испания излизат един против различен в директен конфликт за първото място. " мореплавателите " водят с 2 точки преди този мач и ще са удовлетворени и на тъждество, до момента в който " Ла Фурия " няма различен избор с изключение на да играе за победа.

В другия дуел пък Швейцария и Чехия ще водят люта битка за оставането си в тази дивизия. И тук обстановката е такава, че " кръстоносците " водят с две точки и ще са удовлетворени и на хикс, до момента в който за чехите единствено успеха им прави работа, с цел да се отлепят от дъното и да изпратят противника си там и надлежно в дивизия " Б ".

Във второто равнище предстоят мачове в три групи. В група 1 следва решителен сблъсъ сред Украйна и Шотландия, които се борят за първото място. " Гайдарите " имат преднина от две точки, само че украинците ще се хвърлят крепко за успеха в опит да изместят противника си от върха и да завоюват групата. Другият мач сред Ейре и Армения също крие конспирация. Никой от двата тима не желае да остане на последното място и да изпадне в долната дивизия. Разликата е една точка в интерес на ирландците, които ще разчитат и на домакинското си преимущество, с цел да се доберат до успеха или най-малко до равенството, което също им прави работа.

В група 2 Албания и Исландия ще изиграят протоколен мач, защото Израел към този момент си подсигурява първото място.

В група 4 е надалеч по-оспорвано. Норвегия и Сърбия са с равни точки и излизат в директен конфликт за първата позиция. Междувременно Швеция и Словения ще се борят за избавление, като " тре кронур " ще би трябвало да търси наложителна победа, в случай че не желае да остане на дъното, до момента в който словенците ще са удовлетворени и на реми, с което ще запазят третото си място.

В лига " С " ще се изиграят мачовете от група 2. Там Гърция към този момент си обезпечи първото място и прекосяване в по-горното равнище, само че борбата за оцеляване ще е жестока, защото всеки от останалите три тима е заплашен. Днес Гърция приема Северна Ирландия, а Косово е хазаин на Кипър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР