Днес се очаква слънчево време с максимални температури между 26°

...
Днес се очаква слънчево време с максимални температури между 26°
Коментари Харесай

Предимно слънчево време и по-малко валежи

Днес се чака слънчево време с оптимални температури сред 26° и 31°, в София - към 26°. Повече облаци ще има основно над планинските региони и на обособени места ще превали временен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб вятър от запад- северозапад.

Утре денят ще стартира с повече слънчеви часове, в композиция със слаб, в Дунавската низина до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 28° и 33°, в Северозападна България и по високите западни полета - от 25° до 27°, в София - към 26°. През втората половина на деня ще се заоблачи и на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици. В Източна България и в планините в югозападната част на страната явленията ще са по-интензивни и ще продължат и през нощта против четвъртък. Остава и заплахата от градушки.

В планините ще доминира слънчево време, само че в следобедните часове и там на доста места ще има интензивни превалявания и гръмотевични стихии. По-значителни ще са количествата в Югозападна и Източна България. Ще бъде и прохладно, ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад.

По Черноморието ще има превалявания и гръмотевици, основно следобяд. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са от 27° до 31°. Температурата на морската вода ще е 22°-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В четвъртък ще има повече слънчеви часове, само че и валежи основно в Южна и Източна България. Максималните температури ще се намалят съвсем на всички места в страната и ще са по-ниски от нормалните за интервала. В петък ще бъде слънчево и по-топло, само че през почивните дни още веднъж се чакат валежи и намаляване на температурите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР