Днес се навършват три години от смъртта на Алекс Алексиев.

...
Днес се навършват три години от смъртта на Алекс Алексиев.
Коментари Харесай

​Алекс Алексиев: Руската военна мощ е фалшив и пропаганден мит на Кремъл и рубладжиите

Днес се навършват три години от гибелта на Алекс Алексиев. Faktor.bg е разгласил над 100 негови разбора и изявленията, които и до в този момент са все по този начин настоящи и същински, тъй като чичо Алекс говореше простичко, само че с експертиза, а всяка дума беше осмислена и закована като с гвоздей.

Безценни щяха да бъдат през днешния ден неговите разбори за мръсната война на Путин и Русия против Украйна. Алекс беше от последните огромни анисъветчици, които познаваха в елементи империята на злото. Беше работил безрезервно за рухването й.

Публикуваме едно негово изявление от 3 май 2016 година, което преди 6 години разрушава мина, че Русия е международна военна мощ. В него можете да откриете обяснението, за какво империята на Путин се провали във войната против гордите украинци, губи позиции, генерали, оръжие и техника, а светът към този момент счита Русия за победена.

Интервю на Мая Георгиева

- Господин Алексиев, русофилски издания в България непрестанно пропагандират сензационни вести за съвременно и непознато съветско оръжие, за нови военни технологии, които ще парират Съединени американски щати и Европа единствено за часове. Вие сте един от познавачите на съветската военна мощ, изследвал сте я, какъв е действително военният капацитет на Путинова Русия?

- Откровено казано, нямам време да се занимавам с пропагандната буламач на рубладжийските медии у нас, само че това за което говорите е повсеместен феномен и е напълно очевиден както в Русия по този начин и в други страни на Европа. Аз да вземем за пример постоянно чета „ Военное Обозрение “ (topwar.ru), в случай че го следите, там ще прочетете по какъв начин Русия можела да опепели Запада единствено за пет минути, ще научите за всевъзможни чудотворни съветски оръжия, и за това че американските военни били влюбени в съветската войска, заради превъзходните й качества. Какво значи всичко това-би трябвало да е пределно ясно. Както споделя остарялата сентенция „ тези които могат - вършат, тези които не могат - приказват. “ Руснаците се хвалят тъкмо тъй като знаят, че са слаби и се мъчат по този метод да компенсират слабостта си. Това е същинското пояснение за Путинската словесна настъпателност и непрекъснатото дрънчене на оръжие, колкото и да се харесват те на нашите платени рубладжии.

- Това значи ли, че би трябвало да подценяваме съветската експанзия?

- Аз не съм от тези, които подценяват заплахата от съветска експанзия, тъй като съм се занимавал професионално с нея повече от 20 години като откривател в Корпорация „ Ранд “ и други центрове. Руската експанзия е реалност. Но в това време сме длъжни да имаме тъкмо действителна преценка за съотношението на силите. Надценяването или подценяването на Русия и Запада не оказва помощ никому.

- Имаше години през, които Съюз на съветските социалистически републики беше боен фактор, за какво през днешния ден Русия е слаба във военно отношение?

- Има една съществена причина, и тя е, че в света няма и не може да има страна, която да е постигнала резултати във военната област, които са по-високи от нейната степен на научно и индустриално развиване. И за разлика от Съюз на съветските социалистически републики, Русия днеска се намира в развой на сериозен крах в тези две области и не е способна да се конкурира освен със Съединени американски щати, само че и с Китай и други индустриални страни като Израел. Освен това Русия е слаба стопански, не може да си разреши големите средства, които са нужни за поддържане на защитата на една международна мощ. И това е по този начин макар че при Путин, Москва харчи повече от 30% от бюджета си за военните. Въпреки тези несъразмерни старания, военният бюджет на Кремъл е два пъти по-малък от този на Китай и седем пъти по дребен от този на Съединени американски щати.

Няма да съпоставям обособените отбранителни системи, защото сега пиша обстоен разбор на тази тематика за американско списание който на драго сърце ще ви дава като излезе. Заслужава си да се означи обаче, че множеството системи на въоръжение във съветската войска понастоящем са от 80-те и 90-те години на предишния век и въпреки и качествени преди време, множеството от тях в този момент са морално остарели и не могат да се считат за съвременно въоръжение. Това го признават и самите руснаци. Ето какво да вземем за пример се споделя в отчета (Итоги) на съветското военно министерство за 2015 година Според него, другите типове войски са въоръжени с съвременно оръжие в следните проценти: войска – 47%, сухопътни сили – 35%, въздушно-десантни сили – 41%, флота – 39%, военно-въздушни и галактически сили – 51%. Дори в случай че цифрите са правилни, в което доста американски пък и съветски специалисти се съмняват, това надали е една съвременно оборудвана войска. Има да вземем за пример съветски и американски експерти, които одобряват, че съветските нуклеарни сили надали действат, заради това че плутоният в боеглавите им не е сменян от повече от 20 години. (Виж „ Ядерний щит России-блеф. “ 22 юни, 2015 в ipvnews.net и разнообразни материали оповестени от Леонид Николаев в уеб страницата militaryparitet.com, б.а.).

- Посочете съответни данни и обстоятелства, които потвърждават съветското закъснение? Нашите русофили настояват тъкмо противоположното.

- Разбира се че ще настояват противоположното. За това им заплащат в края на краищата. Но обстоятелствата са добре известни и необятно оповестявани дори и в не изключително свободната съветска преса. Ето да вземем за пример един лист на елементарни индустриални артикули, които Русия към този момент не създава в задоволителни количества и би трябвало да внася понастоящем. Справката е съгласно съветския специалист Яков Миркин (slon.ru, 18 април, 2016): металорежещи стругове – 90%, комплицирани стругове – 100%, принадлежности – 85-95%, тежко машиностроене – 80%-90%, здравна промишленост – 60%-80%, аграрни трактори – съвсем 100%, зърнени комбайни – 67%, индустриални роботи – 95%, изчислителна техника - 80%-100%, технология за СПГ – 100%. Ето и едно умозаключение от извършената на скоро априлска конференция за положението на съветската технология във Висшата Школа по Икономика в Москва: „ Русия е безнадеждно изостанала от световната просвета и това което е най-печално е, че тя към момента не осъзнава това изцяло. “ Как страна с такава степен на научно и индустриално развиване ще остане конкурентно способна във военната технология за дълго? Оставям отговора на въображението на читателя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР