Днес се навършват 96 години от , най-кървавият в България

...
Днес се навършват 96 години от , най-кървавият в България
Коментари Харесай

Румен Христов: Внесохме предложение за мемориал на жертвите на атентата в „Св.Неделя“

Днес се навършват 96 години от, най-кървавият в България и Европа, в продължение на десетилетия, дело на военната организация на Българската комунистическа партия. Това се споделя в декларация която ръководителят на Съюз на демократичните сили и депутат от ГЕРБ-СДС прочете от парламентарната естрада. Преди това той и седесари от столицата уважиха жертвите на атентата в църквата " Света Неделя ", като сервираха венец и цветя на паметната плоча и се помолиха за душите на починалите по време на панихидата.
На Велики четвъртък през 1925г. изгубват живота си над 200 българи, сред които дами и деца, а повече от 500 са ранени.
 Съюз на демократичните сили: Призоваваме хората да дойдат на панахидата в църквата Света Неделя и да почетем дружно жертвите на атентата Съюз на демократичните сили: Призоваваме хората да дойдат на панахидата в църквата " Света Неделя " и да почетем дружно жертвите на атентата
На 16 април, петък, се навършват 96 години от един от най-кървавите атентати в Европа, който е дело на българските комунисти. На Велики...
Тази жестока рана в българската история в никакъв случай няма да зарасне! Атентатът е осъществен по време на опелото на военачалник Константин Георгиев, погубен на 14 април същата година от други дейци на комунистите. Основната цел на атентата е да бъде премахнат военният и политическият хайлайф на страната и цар Борис III.
Днес, на тази черна дата, ние от обединението ГЕРБ-СДС за следващ път осъждаме закононарушенията на комунизма и призоваваме всички парламентарни групи в 45 Народно заседание да създадат това.
Ние към този момент внесохме предложение в Столична община да бъде построен мемориал на жертвите на атентата в пространството пред църквата „ Света Неделя “. Поколенията би трябвало да знаят и да помнят, приключва декларацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР