Днес* се направи първа крачка към обединението в автомобилния спорт.

...
Днес* се направи първа крачка към обединението в автомобилния спорт.
Коментари Харесай

Министър Илиев: Направи се първа крачка към обединението в автомобилния спорт

„ Днес* се направи първа крачка към обединяването в автомобилния спорт. Благодаря на представителите на всички организации с директно присъединяване в ръководството на спорта, които макар огромните разлики, поемат отговорност да тръгнат в позитивна посока “. Това съобщи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев след края на провелата се в министерството среща с представители на Автомобилната федерация на България, Българската федерация по авто спорт и Съюза на българските автомобилисти. Инициатор на срещата бе Крум Дончев, един от огромните български рали водачи, който показа съответен проект за деяние за справяне с настоящото положение на националния лиценз на автомобилния спорт и за вероятните стъпки за дълготрайно решение на казуса.

Министър Илиев акцентира, че обединяването е значимо, а автомобилният спорт може да послужи като положителния образец за други спортове, които сега страдат от сходно разделяне. Представителите на организациите поеха ангажимент да срещнат своите управителни органи с предложенията, направени в хода на срещата и след една седмица още веднъж да се съберат и обсъдят последващите дейности.

„ Срещата е една добра първа стъпка, за която се борихме от много време. Искам особено да благодаря на министър Илиев. Ясно е, че всички ни боли, нека намерим вид и всичко да мине по най-хубавия метод, тъй че да има спортен сезон “, означи ръководителят на Автомобилната федерация на България Калоян Станчев.

Председателят на Българската федерация по авто спорт Румен Дунев подчертава, че с сътрудниците му са отворени за разговор и по никакъв метод не биха желали автомобилният спорт у нас да стопира даже и за миг. Председателят на Съюза на българските автомобилисти Емил Панчев съобщи, че СБА ще поддържа обединяване на всички автомобилни клубове. „ Колкото по-малко са изискванията, толкоз по-добре ще се водят диалозите “, сподели още Панчев.

Крум Дончев добави, че идната среща ще се организира след една седмица със същото посланичество. „ Това, което чух от сътрудниците през днешния ден, е нещо напълно друго. Тръгваме още веднъж дружно като едно семейство. Раната е доста дълбока, само че имам вяра, че всички ние ще сложим нейното лекарство “, сподели още Дончев.

*Вчера

Източник: Министерство на младежта и спорта
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР