Днес състав на Силистренския окръжен съд уважи искането на прокуратурата

...
Днес състав на Силистренския окръжен съд уважи искането на прокуратурата
Коментари Харесай

Оставиха в ареста подкупния шеф на Горското

Днес състав на Силистренския областен съд почете настояването на прокуратурата и дефинира най-тежката мярка за процесуална насила - задържане под стража, на шефа на Търговско дружество " Държавно горско стопанство “ инж. Георги М.

Съдебният състав одобри, че е налице обосновано съмнение, че упрекнатият за рушвет шеф е направил действието по член по член 302, т. 1 и 2 по отношение на член 301, алинея 1 от Наказателния кодекс посредством изнудване и чрез корист със служебното си състояние и че има заплаха, в случай че е на независимост, да извърши друго закононарушение.

На 28 ноември инж. Георги М. е бил арестуван в служебния си кабинет. В него са открити 46 банкноти по 100 лв., които като длъжностно лице той приемал в подарък, с цел да обезпечи успокоение на подизпълнител на концесионера, извършващ дърводобив в държавни гори.  Сигналът за желаната " такса успокоение “ от Георги М. е бил подаден на 16 ноември тази година. За откриване на закононарушението са употребявани специфични разследващи средства. Намерените пари в шефа са били белязани.

Определението на Силистренския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР