Днес съществуват хиляди видове алкохолни напитки: силни, по-слаби, сладки и

...
Днес съществуват хиляди видове алкохолни напитки: силни, по-слаби, сладки и
Коментари Харесай

Най-популярните алкохолни напитки в света

Днес съществуват хиляди типове алкохолни питиета: мощни, по-слаби, сладки и горчиви. Ето най-популярните алкохолни питиета в света:
1. УИСКИ
Едва ли е изненада коя напитка е отпред на класацията. Уиски се получава от ферментация на зърнени култури като царевица, ръж, пшеница и ечемик, наложително отлежали в дървени бъчви. Няма точни данни по кое време се появява това пиво. И до през днешния ден шотландци и ирландци спорят коя от двете страни е родината на уискито. Смята се, че християнски ирландски монаси пристигнали в Шотландия да проповядват Евангелието, а дружно с това пренесли и изкуството на филтрация на уиски.
Най-продаваната марка уиски през днешния ден е Джак Даниелс ", Съединени американски щати, а най-скъпите марки са Macallan и Dalmore, Шотландия.
2. ШАМПАНСКО
Всъщност типът на тази алкохолна напитка е „ пенливо вино “. Става известно под името „ шампанско “, тъй като се създава в Шампан, Франция. Шампанското е било обичана напитка на френските крале. Днес марката „ шампанско “ е предпазена и с нея могат да се назовават единствено пенливи виновност, създадени от лозя от провинция Шампан. Днес в Шампан се създават над 200 милиона бутилки дневно. Произвежда се от 3 сорта грозде: шардоне, пино ноар и пино мьоние.

Най-продаваното шампанско в света през днешния ден е „ Мое Шандон “, а най-скъпите марки са Перно Рикар " и Дом Периньон ".


3. РОМ
Родината на рома са Карибите. Произвежда се от сока на захарната тръстика, тръстиков сироп и други остатъчни артикули. Историята на рома се свързва с времето на Христофор Колумб, чийто екипаж носи захарната тръстика, от която се създава ром. Заселниците на Карибите пиели ром, тъй като считали, че лекува заболявания, които идват от тропическия климат. Превърнал се в обичана напитка на моряците.Днес ром се създава главно в страните от Карибския басейн: ромът от Ямайка е мрачен и компактен, а този от Пуерто Рико бял и избистрен.
 Какво разкрива обичаният алкохол на дамата за нейния темперамент? Какво разкрива обичаният алкохол на дамата за нейния темперамент?
Любимият алкохол на дамата издава доста за нейния темперамент. Шампанско Шампанското е желано от кокетните дами. Те нямат нищо про...
Най-продаваният ром през днешния ден несъмнено е „ Хавана клуб “ , който се създава в Куба и Пуерто Рико.

4. ВОДКА
Водката се състои главно от вода и етилов алкохол, отсам идва и името от „ вода “. Водка се създава от ечемик, ръж, пшеница, картофи. Появява се на първо време в Русия в края на 14-ти век, а през 15-ти век и в Полша. Руската технология е за филтрация на алкохол от пшеница, в Беларус - от ръж, а в Полша – от картофи. Една от най-известните марки водка е „ Смирноф “, която се появила в Америка през 1930 година от семейство Смирнови, емигранти от Русия.
Изненадващо, само че най-продаваната марка водка през днешния ден е Grey Goose, Франция . Една от най-скъпите водки е „ Русо-Балтик “, Русия с забавен дизайн на бутилката: във форма на радиаторна решетка на необичаен автомобил.
5. ТЕКИЛА
Още античното индианско племе ацтеки създава ферментирал сок от растението агаве, наподобяващо кактус. Това се случва в дребното градче Текила, Мексико. Ацтеките употребявали напитката по време на обреди. Днес текилата продължава са се създава от сърцевината на агаве. От 7 кг агаве се получава към 1 литър текила. Сърцевината на растението се обработва термично и скорбялата се променя в захар, смесва се с квас, с цел да ферментира, слага се в дървени каци и отлежава повече от 3 години.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР