Днес съм по добре. Вчера ме оперираха. Все още имам

...
Днес съм по добре. Вчера ме оперираха. Все още имам
Коментари Харесай

Мъж твърди, че е бит от жандармерията: Не съм палил полицейски бусове, не съм трошил линейки!

Днес съм по добре. Вчера ме оперираха. Все още имам тампони в носа, само че съм много по-добре. Имам фрактура на носа след удар с палка от служител на реда. По никакъв метод не съм предизвикал. Това разяснява пред bTV от болничната стая Георги Йовчев, който е измежду потърпевшите при митинга против БФС на 16 ноември.

" Скандирах " оставка “, пиех бира и бях с дребния си брат. Жандармерията потегли към нас, аз си извадих телефона и започнах да фотографирам. Изведнъж жандармерията ме подгони, аз започнах да тичам, тъй като разбрах накъде отиват нещата. В един миг ме смъкнаха на земята и започнаха да ме бият. В момента, в който ме оставиха, аз се изправих, единият от служителите на реда ме удари през ръката, телефонът ми падна и се счупи, а по-късно ме удари непосредствено в носа “, описа Георги.

" Според мен ме е ядосало това, че започнах да ги фотографирам, може би аз съм бил прекомерно доверчив, да си мисля, че до момента в който ги фотографирам, няма да ме атакуван “, разяснява още той.

Пострадалият мъж е разпознал служителят на реда, който го удря – става известно от прилежащ за него квартал.

" Отидох спокойно на митинга, не съм хвърлял камъни, не съм палил полицейски бусове, не съм трошил коли за спешна помощ. Повечето хора, които трошаха, бяха с маски на лицата “, уточни още Георги.

" Аз от самото начало стоях по-далече от " фронтовата линия “. Когато за първи път са употребявали водното оръжие, аз бях до магазина и едвам по-късно разбрах какво се е случило “, разяснява потърпевшият мъж. Той добави, че е желал да изрази отношението си към падението на българския футбол и по-специално към Борислав Михайлов.

“От дълги години се боря против БФС – поради метода, по който ръководят футбола. Организаторите на този митинг аз не ги познавам. Не съм част от футболна секта, почитател съм на футбола от дребен “, разяснява Ивайло Гроздев, който подава заявката за митинга против БФС на 16 ноември. Казва, че го е направил, с цел да бъде митингът легален.

" Това е уведомително писмо към Столичната община. Сами видяхте обаче какво се случи при легален митинг. Протестът беше кротичък, до момента в който не се появи шествие, а такова не сме организирали. Не съм подтиквал никого към нищо “, означи той.

Гроздев не знае за какво някогашният министър на спорта Красен Кралев е споменавал неговото име. Той посочи още, че не е част от екипа на Димитър Барбатов.

Жандармеристите преди биеха зад колоните, към този момент не се опасяват

" Със сигурност има неща, които оприличават събитията на 16 ноември и тези, които се случиха през 2020 година – не става въпрос единствено за побой, а за очевидно нарушаване на правата на хората “, разяснява юристът Евгений Марчев.

Според него обаче особеното е, че пред три години жандармерията е биела хората зад коланите, а в този момент към този момент не се тормози и го прави напълно намерено.

" Въпреки съществуването на толкоз доста камери в центъра на София и записите на присъстващите, жандармеристите изобщо не са се тормозили ", уточни Марчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР