Днес, с предимно умерен северозападен вятър, през страната преминава студен

...
Днес, с предимно умерен северозападен вятър, през страната преминава студен
Коментари Харесай

Захлаждане, след обяд ще има и превалявания

Днес, с най-вече сдържан северозападен вятър, през страната минава леден атмосферен фронт и с него въздушната маса ще се лабилизира. Главно към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. В Южна България температурите ще са към момента високи – до 35-36 градуса, до момента в който в Северна – ще се намалят и ще бъдат 28-32, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за юли, само че денем едва ще се увеличи.

Над планините към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегъми. Ще духа мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 24 градуса, на 2000 метра – към 16.

Над Черноморието ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там ще превали и прегърми. Вятърът ще е от запад-северозапад и ще е най-вече сдържан. Максимални температури на въздуха: от 27-28 градуса на север, до 32-33 на юг. Температурата на морската вода е 26-28 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР