Днес с коалиционните партньори се събираме да обсъдим проектозакона за

...
Днес с коалиционните партньори се събираме да обсъдим проектозакона за
Коментари Харесай

Асен Василев: Бюджетният дефицит ще остане 4,1%


" Днес с съдружните сътрудници се събираме да обсъдим проектозакона за актуализация на трите бюджета – държавния, публичното обезпечаване и на НЗОК ", сподели вицепремиерът и финансови министър Асен Василев в Народното събрание.

„ Очакваме също по този начин според от диалозите идната седмица по някое време трите законопроекта да бъдат признати от Министерски съвет и да влязат в Народното събрание за разглеждане. Би следвало в границите на един месец да може да завърши, тъй че от 1 юли да станат законите факт”, добави той.

" Това, което предвиждаме все още, е бюджетното салдо да не се трансформира, т.е. дефицитът да си остане, както е признат в истинския закон за бюджета – 4,1% ", посочи Василев.

На въпрос по какъв начин жителите ще бъдат обезщетени за горивата и по какъв начин бензиностанциите ще си получат парите от страната той изясни, че Национална агенция за приходите дружно с Дирекция „ Данъчна политика “ към Министерството на финансите работят с Асоциацията на бензиностанциите.

" Това, което се планува, е много облекчена скица, при която да се подава информация, а самата отплата да става при издаването на касовия бон ", сподели Асен Василев.

На въпрос дали ще има втора актуализация на минималната работна заплата той отговори, че в границите на тази година това не се планува.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР