Днес руското министерство на отбраната за първи път потвърди размяната

...
Днес руското министерство на отбраната за първи път потвърди размяната
Коментари Харесай

Животът на децата ни е на първо място - колко ценен е Виктор Медведчук за Кремъл

Днес съветското министерство на защитата за първи път удостовери размяната на пленници. В свое изказване ведомството заяви, че е съумяла да върне 55 военнослужещи в Русия, само че кумът на Путин Виктор Медведчук не бе упоменат в изказването .

Украинските управляващи оповестиха тази нощ за най-голямата замяна на група пленници от началото на войната - 215 военнослужещи, измежду тях и над 100 бранители на " Азовстал " , който се трансформира в знак на украинската опозиция против нашествието на Русия. Петима висши офицери от средите на бранителите на Мариупол са били разменени за 55 съветски военнопленници. Името на Виктор Медведчук бе обявено от украинския президент Володимир Зеленски.
 Украйна си върна 215 пленени бойци
Украйна си върна 215 пленени бойци

Медведчук е бил част от договорката

Заместник-ръководителят на канцеларията на украинския президент Кирило Тимошенко разяснява, че размяната на Виктор Медведчук демонстрира какъв брой значим е този човек за Русия . Тимошенко напомня, че Медведчук е украински жител, който " няма нищо общо с Русия и не е боен. "

По думите на Тимошенко в тази обстановка думите са едно, а методът, по който се случват нещата, е друг . Специално за съветската страна при 100 % от случаите, думите не съответстват с това, което се случва в реалност. Това, че е осъществена замяна на господин Медведчук за огромен брой наши бранители демонстрира, че Медведчук въпреки всичко е значим за Русия.

67-годишният Медведчук е огромен предприемач и политик, считан за съществена фигура в спора сред Москва и Киев, а и в предишното влизал не един път в ролята на медиатор, поради връзките с съветския президент. Медведчук е споделял, че Путин е кръстник на най-малката му щерка, по тази причина и постоянно е именуван " кума на Путин ". Политическите планове и следените от него малките екрани, разпространяваха проруски позиции. От май 2021 година Медведчук е под домакински арест по обвиняване в държавна измяна и финансиране на тероризъм. През март месец политическата му партия бе закрита, а самият той след началото на съветската инвазия в Украйна се укриваше. На 12 април Зеленски и разгласява негови фотоси в украинска военна униформа, с която се е опитал да избяга.
 Русия обмисля замяна на Медведчук за бойци от
Русия обмисля замяна на Медведчук за бойци от " Азов "

По-рано Москва разгласи, че това е изключено, тъй като става въпрос за украински жител

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков избегна коментар за размяната и по-специално за името на Медведчук, когато беше помолен да посочи детайлности за Виктор Медведчук. Като мотив Песков съобщи, че не е акредитиран да разяснява размяната на пленници сред Русия и Украйна.

Веднага по-късно обаче " ръководителят " на самопровъзгласилата се Донецка национална република Денис Пушилин удостовери, че Медведчук е измежду " освободените ".

Пушилин е този, който изнася данни въобще за размяната, откакто представителят на съветското МО Игор Конашенков съобщи единствено, че на всички разменени се оказва нужната здравна и психическа помощ. Заглавието, под което държавната организация ТАСС популяризира изказването на Пушилин е: " Животът на нашите деца е преди всичко ".

По данни на Пушилин Киев е предал 56 души, а Русия - 215 . След освободените 56 души - 55 са военнослужещи, 50 са от Руската федерация, а 5-ма от Донбас - четирима военнослужещи от Донецката национална република и един ефрейтор от ЛНР.

Според ръководителя на ДНР договарянията са били доста сложни, като на избрани стадии Украйна съвсем изцяло е прекъсвала процеса на продан.

Пушилин акцентира специфичния принос на Медведчук за по-ранните обмени, като дава образец с Минските договаряния и времето след 2014 година

Пушилин признава, че измежду 215-те души, предадени на Киев, в има представители на националистически батальони - " нацбатов " , както ги назовават руснаците. " Това са военни нарушители, всички ние разбираме чудесно, само че задачата е да върнем нашите момчета допустимо най-скоро ", сподели той.

По думите му той е " изпитал същите страсти като хората, които желаят отмъщение, правдивост против тези военнопрестъпници ". Въпреки това, сподели той, се е управлявал от обстоятелството, че животът на съюзническите военни сили е по-голям от всичко останало.

Само преди два месеца Пушилин утвърждаваше, че   за замяна на пленници, а преди този момент не един път е бил изцяло безапелационен, че за . Дори се появиха и фотоси от.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР