Днес Русия обяви пълномащабна война на Украйна.Ние, от ДСБ, приемаме

...
Днес Русия обяви пълномащабна война на Украйна.Ние, от ДСБ, приемаме
Коментари Харесай

Декларация на „Демократи за силна България“

Днес Русия разгласи пълномащабна война на Украйна.

Ние, от ДСБ, одобряваме като акт на неприемлива експанзия подхванатите от страна на Руската федерация дейности на територията на суверенна Украйна.

Намираме този акт за целящ заличаване на мира в Европа и жестоко тъпчене на интернационалното право.

Декларираме безапелационна поддръжка във връзка с налагането на тежки наказания против Русия и слагането й в състояние на интернационална изолираност, във всички аспекти.

Изразяваме цялостна взаимност с украинския народ и поддържаме напъните на българското държавно управление да обезпечи благоприятни условия и условия за приемането на бежанци.

Днес се молим за приятелския украински народ и осъзнаваме значимостта на цивилизационния избор, който направихме през 1997 година, когато поехме към Европейския съюз и НАТО. Сега е решителният миг България да потвърди, че е във опция да извършва своите задължения почтено.

Считаме всяко оттегляне от общата съюзническа позиция на НАТО, сходно на изразените през днешния ден от министъра на защитата Стефан Янев съмнения, за неприемливи и накърняващи облика на България като предан член на алианса.

Апелираме за единение в позициите на българските жители и държавните институции, с което да потвърдим мястото на страната ни като част от свободния и либерален свят.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР