Днес РИОСВ – Варна и Басейнова дирекция Черноморски район“ проведоха

...
Днес РИОСВ – Варна и Басейнова дирекция Черноморски район“ проведоха
Коментари Харесай

Открит урок с деца за Деня на влажните зони във Варна

Днес Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна и Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ организираха открит урок с децата от Четвърта група на ЧДГ „ Мечтатели “, оповестиха от екоинспекцията за Moreto.net

С тази взаимна самодейност беше маркиран Световният ден на влажните зони под мотото „ Време е да възстановим влажните зони “.

Експерт по биоразнообразие към Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна срещна децата с представители на животинския свят, присъщ за влажните зони, попадащи в обсега на областите Варна и Добрич. Разказано им беше за някои типове птици, обитаващи тези зони.

Децата схванаха какво е смисъла им за природата и индивида и за какво е значимо да ги опазват. Малчуганите пък демонстрираха своите знания за животните в Североизточна България като отговаряха на разнообразни въпроси по тематиката. В края на мероприятието всички деца получиха награди за представянето си.

всяка година на 2 февруари, датата на приемането на Рамсарската спогодба през 1971 година, с цел да се увеличи информираността за смисъла на влажните зони за човечеството и планетата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР