Днес Renault разкри нови подробности и частични изображения на екстериора

...
Днес Renault разкри нови подробности и частични изображения на екстериора
Коментари Харесай

Автосалон Женева 2024: Renault 5 E-Tech дебютира със свободен пробег от до 400 километра

Днес Renault разкри нови детайлности и частични изображения на екстериора на напълно новото и 100% електрическо Renault 5 E-Tech, като разгласи също по този начин, че премиерата на електрическия автомобил ще се състои по време на идното през февруари интернационалното ревю в Женева.

С дължина от 3.92 метра , Renault 5 E-Tech ще се предлага в две съществени модификации, според от интегрираната на борда батерия. Базовата версия, която ще бъде налична за поръчка на по-късен стадий от пазарното лансиране на модела, ще бъде изпълнена с батериен модул с потенциал от 40 kWh , а първите поръчки ще бъдат за трансформация с подобен от 52 kWh , която дава обещание свободен пробег от до 400 километра.

" Електрическото Renault 5 E-Tech е паметна икона, модифицирана за модерните времена ", споделя Фабрис Камболив, изпълнителен шеф на Renault. " Направихме всичко допустимо за този занимателен автомобил, планиран и създаван във Франция. Със своя свежарски дизайн и технологии от ново потомство, той се стреми да направи електрическите транспортни средства по-достъпни в Европа ".

Интересна нова детайлност към електрическото Renault 5 E-Tech е обвързвана със специфичният светлинен автограф (5) на предния похлупак, който извършва функционалността на знак по време на зареждане на електрическия автомобил.

Изцяло новото потомство на Renault 5 ще бъде първата 100% електрическа кола на френската марка, която освен ще употребява електрическа сила за своето задвижване, само че и ще бъде в положение да я подава назад към електрическата апаратура (домашна и/или обществена), намалявайки в допълнение експлоатационните си разноски, разноските за електрическа сила и щадейки природата.

Това ще бъде допустимо с помощта на двупосочните си зарядна апаратура (vehicle-to-grid) и бордова апаратура, благодарение на които водачите ще икономисват от зареждане и ще понижат общата си сметка за електрическа енергия, като продават назад към електрическата мрежа.

От Renault анонсират също по този начин, че електрическото Renault 5 E-Tech ще коства към 25 000 евро .
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР