Днес Ранди Брезник, астронавт на НАСА, който понастоящем живее в

...
Днес Ранди Брезник, астронавт на НАСА, който понастоящем живее в
Коментари Харесай

Днес астронавтът на НАСА Ранди Брезник ще снима Земята в продължение на една пълна обиколка около нея

Днес Ранди Брезник, астронавт на НАСА, който понастоящем живее в космоса на борда на “Международната галактическа станция ” и е пълководец на 53-тата дълготрайна експедиция, ще направи нещо извънредно: ще снима Земята от космоса в продължение на една цялостна орбита. Той кани и хората от цялото земно кълбо да създадат фотоси от личната си вероятност и да ги споделят в обществените медии.

Снимките ще бъдат заснемани от панорамния модул на станцията “Купола ”. Инициативата е част от така наречен “Година за образование на станцията ”, която цели в границите на учебната година 2017-2018 да бъдат въодушевени възпитаници и учители.

“Не можеш да не гледаш към Земята и да не бъдеш изменен ”, безапелационен е Брезник. “Осъзнаваш, че всеки опит, който си имал и всеки човек, който си познавал, са долу на тази синя мраморна планета ”.

Независимо къде се намирате на Земята, вие също сте поканени да споделите момента, най-много в интервала сред 15:25 и 16:55 ч. българско време. Всички учители, възпитаници и елементарни запалянковци могат да качат фотография от покрайнините си на Земята в обществените мрежи, като употребяват хештага #1World1Orbit.

За повече информация: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР