Днес пуснаха магистралата от българо-сръбската граница до Пирот, Югоизточна Сърбия.

...
Днес пуснаха магистралата от българо-сръбската граница до Пирот, Югоизточна Сърбия.
Коментари Харесай

Сърбите отвориха магистралата Пирот-Калотина, ние обявихме само поръчките...

Днес пуснаха автомагистралата от българо-сръбската граница до Пирот, Югоизточна Сърбия. С новия сектор ще бъде съвсем подготвена автомагистрала А-10 от Димитровград до Ниш, Сърбия. Със завършването на новия сектор пътуващите до Европа ще имат автомагистрала пред себе си от сръбския град Димитровград до Ламанша.
В комплицирания сектор остават само довършителни работи сред Пирот и Ниш, в клисурата по поречието на река Нишава.

Със завършването на новия сектор пътуващите до Европа ще имат автомагистрала пред себе си от сръбския град Димитровград до Ламанша.

Какво става при нас? За рационализация на тесния сектор сред Калотина и Драгоман едвам преди 3 дни беше оповестена социална поръчка. Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) разгласи две публични поръчки за строителството на автомагистралата София – Калотина на обща стойност 258,7 млн. лв.. Едната процедура е за модернизацията на сектора след Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина до пътния възел при Драгоман. Общата му дължина е 14,5 км. Вторият търг, разгласен от пътната организация, е за правенето на механически план и строителство за правата сред Драгоман и Сливница Участъкът от пътя е с дължина съвсем 17 км. Индикативната му стойност е 117 млн. лева без Данък добавена стойност. Финансирането е от републиканския бюджет. Там също ще бъде направено уголемение на съществуващия път до габарит 27 м, с което двулентовият първокачествен път ще стане четирилентов. В обособени сектори ще се подобрят геометричните му детайли за постигане на планова скорост от 110 км/ч. Срокът за осъществяване на поръчката е 910 календарни дни. Кандидатите могат да подават офертите си до 16 ноември т. година

Необходим коментар: Дори след американските бомби и след продължителната граданска война, сърбите възвърнаха всички разрушени мостове, пътища и здания, създават коли. Сега си направиха автомагистралата от Ниш до Калотина, вършат и други в Южна Сърбия. Без да са членове на Европейски Съюз. Ние, дето имаме популярен началник международник, който щял да вкарва Западните Балкани в Европа - кретаме на опашката. Сега към този момент са оповестени публичните поръчки за правите сред Калотина и Драгоман и сред Драгоман и Сливница. Поръчки за милиони. Не е мъчно да се познае и предвижда, кой ще ги завоюва и ще се облажи. Със сигурност Детето Чудо / по този начин Татяна Дончева назова Делян Пеевски ". Печелил е не една и две сходни поръчки. Ще прави тези прави пет-шест години и сигурно няколко милиона ще потнат в джобовете му.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР