Днес приключват специализираните теренни проверки на физически блокове (ФБл), чрез

...
Днес приключват специализираните теренни проверки на физически блокове (ФБл), чрез
Коментари Харесай

Днес приключват специализираните теренни проверки на нивите

Днес завършват профилираните теренни инспекции на физически блокове (ФБл), посредством които ще бъдат актуализирани данните в Системата за идентификация на земеделските имоти (СИЗП) за акция 2022, осведомят от Министерство на земеделието.

Целта е да се откри дали площите във ФБл, както и декларираните отвън обсега на пласта „ Площи, възможни за подкрепяне ” за акция 2022 година, дават отговор нa критериите за допустимост на земеделските площи за подкрепяне по схеми и ограничения за заплащане на повърхност.

Проверките касаят и установяване или актуализиране на границите на физическите блокове, както и техния метод на трайно прилагане.

На надзор подлежат и ФБл, в които са декларирани площи по схемите за обвързано подкрепяне за плодове и зеленчуци. В това число влизат и такива, при които все още на заявяване посочената просвета не дава отговор на метода на трайно прилагане на физическия блок.

Съгласно заповед на министъра на земеделието, Областните дирекции „ Земеделие ” провеждат осъществяването на инспекциите. Те могат да се организират и без наличието на земеделските стопани, когато по справедливи аргументи не е бил сбъднат контакт с него или когато, макар че е осведомен, не участва по време на инспекцията по график.

Списъците с физически блокове, избрани за инспекция, индикативните графици за инспекция, както и всяка друга информация от голяма важност за провеждането на теренните инспекции, ще бъдат оповестени на интернет страниците на съответната ОД „ Земеделие ”, както и на осведомителните табла в ОД „ Земеделие ” и всички общински служби по земеделие в региона.

В резултат на събраните данни и идната дешифрация на Цифровата ортофото карта от новото самолетно/сателитно снимане, ще бъде избран обсегът на профилирания пласт „ Площи, възможни за подкрепяне “ за акция 2022 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР