Днес президентът Петър Стоянов навършва достойните 70 години. Президентът на

...
Днес президентът Петър Стоянов навършва достойните 70 години. Президентът на
Коментари Харесай

Петър Стоянов на 70. Президента на България от световна класа

Днес президентът Петър Стоянов навършва достойните 70 години.

Президентът на Съюз на демократичните сили, който спря хегемонията на Българска социалистическа партия, постави основите на Натовска България и очерта пътя и към Европа.


В деня, в който е определен за президент на България
На 4 февруари в разгара на най-тежката политическа рецесия, позната в модерната история на България, Петър Стоянов, още в първите дни на мандата си като президент, поставя завършек на ръководството на Българска социалистическа партия, които макар многочислените митинги, са поели към президента, подготвени да одобряват следващия мандат.

В този миг Петър Стоянов привиква Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС). В Народното събрание има цялостно болшинство, готово да гласоподава новия кабинет на Българска социалистическа партия. На този съвет са участвали всички политически сили, а Българска социалистическа партия са принудени да се откажат от мандата си и да сформират кабинет. Така Петър Стоянов назначава служебно държавно управление, управлявано от Стефан Софиянски и насрочва нови парламентарни избори, които са извоювани от Съюз на демократичните сили.  Малко по-късно, на 17 февруари, в точка първа в дневния ред на съвещанието на Министерски съвет, Петър Стоянов написа молбата за присъединение на България към фамилията на НАТО и я подава в период, която по-късно е гласувана на конгрес в Мадрид.


С президента Желю Желев
Тъй като след този миг следва да се забави тази процедура и да се изтърват всички периоди, молбата е бързо придвижена, а това поставя началото на Европейския понататъшен път на България. Първото решение за участието на България в НАТО се взима на Дондуков № 2, и за първи път Министерски съвет заседава не на Дондуков №3, а в постройката на президентството. На 18 фев КСНС, на което се взе решение от всички политически сили за въвеждането на валутния ръб.  Петър Стоянов не инцидентно е именуван от всички политици и по света и у нас - президентът от международна класа.


В Белия дом със брачната половинка си и президента Бил Клинтън
През 1999 година за първи път американски президент посещава България. По покана на Стоянов Бил Клинтън прави историческо тридневно посещаване сред 21-23 ноември 1997 година По време на мандата си става първият държавен глава в света, подписал закон с електронен автограф, а по време на предизборната си акция, той е единственият, водил предизборната си акция и в интернет.

Много може да се приказва за Петър Стоянов и неговата блестяща политическа подготвеност, умения и принос към развиването на България.

Честит рожден ден, господин Президент! Специални поздравления и от заместник-председателят на Съюз на демократичните сили доктор Янко Станев във връзка персоналният Ви празник!

България в никакъв случай не ще не помни какво направихте за хората и бъдещето и!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР