„Днес, през този месец, настъпи глобален, исторически, културен разрив. Глобален.

...
„Днес, през този месец, настъпи глобален, исторически, културен разрив. Глобален.
Коментари Харесай

Зеленски пред руски журналисти: Това не е просто война, всичко е много по-лошо

„ Днес, през този месец, настъпи световен, исторически, културен раздор. Глобален. Това не е просто война. Мисля, че това е доста по-лошо”.

Това споделя Володимир Зеленски в първото си изявление за съветски публицисти от началото на войната. С президента на Украйна разговаряха основният редактор на " Медуза " Иван Колпаков, основният редактор на телевизионния канал " Дъжд " Тихон Дзядко, журналистът и публицист Михаил Зигар (той също зададе на Зеленски един въпрос от основния редактор на " Новая газета " и нобеловия лауреат Дмитрий Муратов) и специфичният сътрудник на " Комерсант “ Владимир Соловьов. Интервюто бе взето посредством платформата zoom.

На въпроса дали в Украйна има биолаборатории, за която приказват съветските управляващи Зеленски споделя следното:

Да, това е виц. Тук няма какво да изяснявам. Не, у нас няма. Не, няма. Няма нуклеарни оръжия, химически биолаборатории и химическо оръжие. Това не съществува. Ако имаше човек като мен, в тези дни, когато страната ни подписа капитулацията на нашите ползи, не мога да го нарека по различен метод... не бих го направил. Както не бих предал тази история - ето ви флота, живейте и раздавайте съветски паспорти в Крим и така нататък Трябваше незабавно да се работи почтено, да се каже, че тук имаме доста руснаци. Имаме доста наши моряци, които живеят тук, в Севастопол, макар обстоятелството, че това е вашата самостоятелна земя, дано вземем решение, че и украинците, и руснаците ще бъдат тук и ще работят почтено. Вместо тихичко да доплават, да раздават... И този флот, който е платен от техните съветски служители и така нататък И украинските управляващи безусловно си затваряха очите за това.

" Това е кражба на територия от Русия и безусловно изменничество от страна на Украйна. Така беше през 90-те години във връзка с Крим и във връзка с неговата самостоятелна територия. Следователно, по този начин и с тези лаборатории... <…> Вие бяхте всички тук! Как въобще бихме могли да отровим някого с някакви нелепости? Да, в никакъв случай не сме постъпвали по този начин с нашите врагове!

Философията на нуклеарното разоръжаване е вярна, вярна и така нататък Не би трябвало за сметка на слабостите на някои да изграждате своята империя. Просто не е допустимо. Защото империите се градят върху стопанска система, а не върху заплашване ", сподели още Зеленски.

Очаквайте още детайлности. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР