Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще

...
Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър днес

 Днес през страната ще премине леден атмосферен фронт. Облачността ще е забележителна и на доста места ще има превалявания от дъжд, в обособени региони съпроводени с гръмотевици. Около обяд от северозапад преваляванията ще стартират да стопират и облачността да се раздира и понижава. Най-късно преваляванията ще спрат в крайните североизточни и югоизточни региони. Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина и мощен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува леден въздух. Максималните температури ще са сред 14° и 19°.

В планините облачността ще е забележителна. Ще има превалявания от дъжд, а над 1700 метра – от сняг. Ще духа мощен, по високите и открити елементи до плевел вятър от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра – към 9°, на 2000 метра - към 2°.

По Черноморието облачността ще е забележителна с превалявания от дъжд. След обяд преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 16° и 18°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Нахлуването на леден въздух ще е съпроводено с вятър, с изключително мощни пориви в Северна България и в обособени региони южно от Стара планина. В мощ е жълт код за пориви до 60-70 км/ч. в Пловдив, Пазарджик, София - област, Ловеч, Сливен и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР