Днес престои да вземем едно от най-важните решения, свързани с

...
Днес престои да вземем едно от най-важните решения, свързани с
Коментари Харесай

Денков: Неравенството в България е твърде високо за европейските стандарти

Днес престои да вземем едно от най-важните решения, свързани с подготовката на 2024 година Предстои да вземем решение за увеличение на минималната работна заплата със 153 лева, тъй че от 780 лева да 2023 година тя да стане 933 лева от 1 януари 2024 година Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" С това решение ние ще осъществим един от уговорките си, комбиниран с други ограничения за понижаване на неравенството в България, което е прекомерно високо за европейските стандарти ", акцентира Денков.

Премиерът означи, че България продължава да бъде страната с най-ниска минимална работна заплата в Европейски Съюз, тъй че поетапно ние би трябвало да излезем от обстановката на стопанска система, която притегля вложители основно с ниските си работни заплати.

" Заедно с другите действия, които се развиват от другите министерства – на стопанската система и промишлеността, на нововъведенията и растежа, на образованието и науката, ние би трябвало от ден на ден да привличаме вложителите с това, че предлагаме производства с високо качество, с висока добавена стойност и добре готова работна ръка ", сподели още Денков, като посочи, че това ще отнеме време, само че решението през днешния ден е стъпка в вярната посока.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР