Днес премиерът Бойко Борисов свика оперативно заседание на правителството, в

...
Днес премиерът Бойко Борисов свика оперативно заседание на правителството, в
Коментари Харесай

Борисов за АПИ: Слагате им светлоотразяващите жилетки

Днес министър председателят Бойко Борисов свика оперативно съвещание на държавното управление, в което бяха разисквани противодействието на битовата престъпност и положението на републиканската пътна мрежа в края на зимния сезон.
Публикуваме няколко цитата на министър-председателя от стенограмата на съвещанието, които отразяват оперативния темперамент на срещата.

- " Има справедливи аргументи да се отворят доста дупки по улиците – от минус 10-15 градуса за един ден стана плюс 20 градуса. То, дето се вика, в случай че е пломба на зъб при такава внезапна температура – пада ".
- " Администрацията на АПИ – слагате им светлоотразяващите жилетки. Полицията – в случай че би трябвало, една част от нея поема контрола на пътищата и стоят до дупките до момента в който не се запълнят. Това не може да продължава. Хората чупят коли, пукат гуми, а и това си е действителна заплаха за живота. И след това им обяснявате, че в общи линии още година ще е по този начин, до момента в който влезе ТОЛ системата ".
- "...Защото, като си счупиш джантата и пукнеш гумата – да приказваме за европейска интеграция, Европейски съюз, европейско председателство... Последното, което минава на хората през акъла, е това. Двеста хиляди души администрация имаме! Ако би трябвало – всички ги изкарвате на открито и до момента в който не се поправи – стоят, сигнализират. И тогава ще видите по какъв начин доста по-бързо ще стане ремонтът ".

- " Всеки кмет би трябвало да се срещне с теб и всеки да ти каже минават ли, не минават, по какъв начин минават – и да му направиш връзка с мобилната група или с служителя на реда, който 24 часа да му е разполагаем ".
- " След като мине анализът, влизат кметовете при теб, служителите на реда да са там. На всеки кмет по две минути да отделиш, да каже: „ При мен идват; при мен не идват; при мен е добре; при мен не е добре – не съм ви видял очите или минават от дъжд на вятър “. Областният шеф слуша, даваш му една седмица период да се поправи. Там, където е добре – не престават по този начин. Коалицията сме поели ангажимент да свършим работа във връзка с битовата престъпност, наличието на полицията или видеонаблюдение. Оставяш всичко друго и се занимаваш единствено с това ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР