Днес представители на Гората.бг“ ще раздадат безплатно 20 000 плодни,

...
Днес представители на Гората.бг“ ще раздадат безплатно 20 000 плодни,
Коментари Харесай

От „Гората.бг“ подаряват общо 36 000 дръвчета в Бургас и Сливен

Днес представители на „ Гората.бг “ ще раздадат гратис 20 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета в Бургас. Целта – да направи района по-зелен . Подобни акции има регулярно из цялата страна, като до момента са били засадени 2 милиона дървета . Инициаторите споделят пред „ БНР “:

„ Фиданките, които се раздават с височина сред 40-130 см, оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра. Сливите (жълта афъзка), дюлите, кайсиите, смокините и орехите са непосредствено плододаващи. Ябълките и черешите не са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят, при тях размерите варират. “

Дръвчетата ще бъдат раздавани от 10:30 часа край Часовника , а доброволци ще оказват помощ за по-бързото реализиране на самодейността. Няма ограничаване за броя и типа на дърветата, които може да се получат. Към тях ще се дават указания за предпазване, засаждане и грижа.

В Сливен раздаването ще започва в 15:30 часа на площад „ Хаджи Димитър “. Там ще бъдат дадени 16 000 дръвчета .

Инициатива. Снимка: „ Гората.бг “

Целта на „ Гората.бг “ е през този сезон да бъдат засадени с доброволци още 1 млн. дървета , като огромната цел е до 2025 година да има 5 млн. нови дървета у нас.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР