Днес председателят на Народното събрание Рая Назарян сне имунитета на

...
Днес председателят на Народното събрание Рая Назарян сне имунитета на
Коментари Харесай

Председателят на парламента Рая Назарян сне имунитета на депутат

Днес ръководителят на Народното събрание Рая Назарян сне имунитета на народния представител . Решението беше взето след призован ексклузивен Председателски съвет в Народното събрание, в отговор на задържането на Ибрямов по обвинявания за търговия с избор .

Акцията против Ибрямов се организира в сряда, когато Антикорупционната комисия извърши обиск в жилище, обвързвано с него. В рамките на следствието Джейхан Ибрямов беше арестуван за 24 часа по Закона за Министерството на вътрешните работи, считано от 19:10 ч. на 2 октомври 2024 година

Според формалното известие от пресцентъра на Народното събрание, Рая Назарян е получила съобщение на съображение член 70, алинея 1, изр. 2 от Конституцията на Република България, изпратено от и. ф. основен прокурор на Република България, което осведоми за задържането на Ибрямов за тежко закононарушение.

Тъй като Народното събрание не заседава поради предизборната акция, изключителното съвещание на Председателския съвет е било свикано, с цел да може членовете му да бъдат осведомени за постъпилото съобщение . Всички народни представители са известени за опцията да се срещнат с цялостния текст на уведомлението в деловодството на Народното събрание.

ЦИК също е взела решение по случая, като 13 от нейните членове са дали своят вот „ за “ свалянето на имунитета на Ибрямов.

Първите доставки на полутечен природен газ за България дойдоха на терминала в Александруполис

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР