Днес преди обяд ще има повсеместни валежи от дъжд, значителни

...
Днес преди обяд ще има повсеместни валежи от дъжд, значителни
Коментари Харесай

Лошото време няма край

Днес преди обяд ще има повсеместни превалявания от дъжд, обилни в северозападната половина от България. Привечер последователно ще стопират. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 5° – 7° в Западна България до 11° – 13° на изток. Атмосферното налягане ще се покачва и след обяд ще е по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието ще доминира облачно и дъждовно време. След обяд преваляванията ще отслабват, а по здрач и ще стопират. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 11° - 13°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно, прохладно и с превалявания от сняг. Под към 1000 метра преваляванията ще са от дъжд. Ще духа мощен северен, по-високите и открити елементи - североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 1°.

В сряда ще има променлива облачност, съвсем без превалявания. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще стартира стопляне. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 11° и 16°, а минималните – сред 1° и 6°. В четвъртък и петък ще бъде най-вече слънчево. Затоплянето ще продължи и в петък още веднъж тук-там дневните температури ще надвишават 20°.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР