Днес преди обяд ще бъде слънчево, съобщиха от Националния институт

...
Днес преди обяд ще бъде слънчево, съобщиха от Националния институт
Коментари Харесай

Жълт код почти в цялата страна, термометърът ще достигне 37°

Днес преди обяд ще бъде слънчево, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в планинските региони и Източна България, ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен, в източната половина от страната - до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 32° и 37°, в София - към 32°. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от междинното за месеца.

Обявен е жълт код за високи температури съвсем в цялата страна. Той важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Разград, Търговище, Шумен, Силистра, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил.

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е без превалявания. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода ще е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали, в обособени региони и ще прегърми. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра - към 19°.

В петък ще доминира слънчево време. Ще има краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни след обяд. На обособени места, основно в Източна България и планините ще превали временен дъжд. Вятърът ще е слаб, ще се ориентира от изток. В събота ще бъде слънчево, в по-голямата част от страната и съвсем безшумно, по Черноморието вятърът още веднъж ще е до сдържан от североизток. След обяд ще се развива купеста облачност, изолирани краткотрайни превалявания ще има в югозападните планински региони. Максималните температури ще са сред 30° и 35°.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР