Днес преди обяд над северозападните райони, а по-късно през деня

...
Днес преди обяд над северозападните райони, а по-късно през деня
Коментари Харесай

Валежи и условия за градушки днес

Днес преди обяд над северозападните региони, а по-късно денем и над останалата част от Северна и Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Отново ще има краткотрайни превалявания, в някои региони – обилни по количество, съпроводени от гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Има условия и за градушки.

В югоизточните региони ще се задържи най-вече слънчево и горещо. През деня вятърът последователно ще се ориентира от северозапад, най-късно в източните региони. Максималните температури ще са от 26° в крайните северозападни региони до 34° на югоизток, в София – към 27°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Над северните региони към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, само че единствено на обособени места кратковременно ще превали и прегърми. Максималните температури ще са сред 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.





В планините сутринта ще е най-вече слънчево. По-късно денем над масивите от Югозападна България и Стара планина ще се развива купеста и купето-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Максималната температура на 1200 метра ще е към 22°, на 2000 метра - към 14°.





В околните дни температурите гладко ще се намаляват. В сряда облачността в Западна и Централна България ще намалее до най-вече слънчево. Превалявания, тук-там и гръмотевици, ще има в източните региони от страната. Изолирани слаби превалявания не са изключени и в четвъртък и петък, само че в множеството региони ще бъде слънчево. В събота вероятността за превалявания е дребна, а температурите едва ще се покачат.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР