Днес правителството няма да обсъжда предложенията за конституционни промени.Това каза

...
Днес правителството няма да обсъжда предложенията за конституционни промени.Това каза
Коментари Харесай

Ковачевски: Правителството няма да обсъжда конституционните промени, Радев да се занимава със собствените реформи

Днес държавното управление няма да разисква предложенията за конституционни промени.


Това сподели македонският министър председател Димитър Ковачевски ден откакто правосъдният министър Кренар Лога заяви, че това ще стане на днешното държавна съвещание.

" Когато службите са подготвени и когато това бъде част от дневния ред ще бъдете осведомени ", сподели още Ковачевски. Той отхвърли изказванието, че има " напън върху депутатите за приемане на конституционните промени ".

Според него българският президент Румен Радев " би трябвало да се занимава с промените в неговата страна ".

Премиерът към момента не е видял днешното изказване на българския президент Румен Радев, съгласно което страната " не си е научила урока от предходната година да не лобира нито пред членовете на Европейски Съюз, нито пред европейските институции ", само че акцентира, че президентът на прилежащата страна би трябвало да се занимава с промените в неговата страна.

„ Не съм виждал изказването и няма какво да разясня. Македония има доста ясни позиции освен в Европейски Съюз, само че и в НАТО. Ние сме страна, която на 100 % хармонизира външната си политика с Европейски Съюз, страна, която взема решения в НАТО наедно с другите страни, в това число и дружно с България. Ние всяка година имаме европейски отчети за хода на промените, считам, че президентът на прилежащата страна би трябвало да се занимава с промените в неговата страна “, уточни Ковачевски. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР