Днес ППДБ стартира кампания със снимка от мястото на убийството

...
Днес ППДБ стартира кампания със снимка от мястото на убийството
Коментари Харесай

Защо министър ГБС ще убие сума народ с лоши пътища, за да спести 50М лв. на 5 ТИР-фирми?

Днес ППДБ започва акция със фотография от мястото на убийството на 15-годишното момче в София , до момента в който ръководеното от същите Министерство на вътрешните работи прикрива килъра, до момента в който неприятният гл.секретар към този момент не е там и не пречи. В същото време министър в това държавно управление ще подари 50 млн. наши пари до края на т.г., които вместо за пътища, ще отидат непосредствено в джобовете на 5 олигарси с ТИР - компании.

Още за министъра, някогашен съучастник и шеф във любимеца на инхауса ГлавБолгарСтрой, за бизнес връзките на семейството му с Ружа Игнатова - търсена престъпница от международния Топ10 на Интерпол, както и други скандални обстоятелства ще четете в обособен материал. Както и въпросите на 19 минути, от които към този момент месец той се крие.

Сигурно и вие като нас сте забелязали по какъв начин през лятото, при бездействието на министъра, ТИР-овете и при над 40 градуса, мачкаха автомагистралите ни за без пари. Всъщност, валяло е, само че единствено в нечии джобове. Както ще вали и със спестяването на 50-те милиона единствено до края на годината на ТИР-босовете в този момент. При това със задна дата.

Прави го това академично държавно управление, което понижи с 1/3 парите за просвета, отряза стотици милиони също от образованието и опазването на здравето, с което пък влезе във война през последните дни.

Сега обаче да забележим проблема с понижението за превозвачи за и без друго пъти по-ниските ни тол-такси, в сравнение с същите компании заплащат във всички прилежащи страни. България е единствената, в която 3 милиона водачи на коли заплащат над две-трети, а след смяната, налагана с понижението от Промяната 3/4 от парите за пътно поддържане, до момента в който рушащите пъти повече асфалта ТИР-ове поемат оскъдна част от разноските.

Напомняме, че едвам 1,5% от гибелта и злополуките на пътя са породени от пияни и дрогирани водачи, а големият % от случаите и починалите са поради неприятните пътища съгласно формалните данни на Министерство на вътрешните работи.

 Корупцията безусловно убива. Припомнете си това другия път, когато някоя тв мисирка ви занимава с димката " липсващ ключ за тола ", вместо с обстоятелствата, които представяме:

Министърът на Министерство на регионалното развитие Цеков, предлага да има отстъпки за превозвачите от тол таксите.
Предлага размерът на отстъпката да е до 50%. Такова нещо няма на никое място по света. В България цените за камионите са на 1/3 от плануваното, само че това не стига и министър Цеков желае да им върне половината. Страхотна концепция що се касае до персоналното му финансово положение, другояче е безумна.

Министърът предлага критерии и единствено 5-те най-големи превозвача да взимат отстъпки. Това, като се изключи че е незаслужено, единствената причина да се предлага в този вид е, че по-лесно се събира рушвета от 5 компании в сравнение с от всички. Така става 50% отстъпка, единствено за определени компании, с които има сделка.

Министър Цеков предлага и отстъпките да се заплащат незабавно, с заплащането на таксите. Такова нещо също няма на никое място по света. За съпоставяне в Италия, една от дребното страни, които въобще дават отстъпка, тя се заплаща след най-малко една година и то след инспекция на превозвача. Така се заобикаля да вземем за пример компания с лишен лиценз,  да получава отстъпки. Нищо такова тук. Тук се получава, че отстъпки ще взимат 5 компании, ще заплащат единствено 50%, от таксите, ще ги получат незабавно, в случай че ще да се превозвали бежанци и да са ги хванали. Всички останали да го ду..т.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР