Днес ППДБ стартира кампания със снимка от мястото на, докато

...
Днес ППДБ стартира кампания със снимка от мястото на, докато
Коментари Харесай

Защо министър ГБС ще убие сума народ с лоши пътища, за да спести 50М лв. на 5 ТИР-фирми?

Днес ППДБ започва акция със фотография от мястото на, до момента в който ръководеното от същите Министерство на вътрешните работи прикрива килъра, до момента в който неприятният гл.секретар към този момент не е там и не пречи. В същото време министър в това държавно управление ще подари 50 млн. наши пари до края на т.г., които вместо за пътища, ще отидат непосредствено в джобовете на 5 олигарси с

 

Още за, някогашен съучастник и шеф във любимеца на инхауса ГлавБолгарСтрой, за бизнес връзките на семейството му с Ружа Игнатова - търсена престъпница от международния Топ10 на Интерпол, както и други скандални обстоятелства ще четете в обособен материал. Както и въпросите на 19 минути, от които към този момент месец той се крие.

 

Сигурно и вие като нас сте забелязали по какъв начин през лятото, при бездействието на министъра, ТИР-овете и при над 40 градуса, мачкаха автомагистралите ни за без пари. Всъщност, валяло е, само че единствено в нечии джобове. Както ще вали и със спестяването на 50-те милиона единствено до края на годината на ТИР-босовете в този момент. При това със задна дата.

Прави го това академично държавно управление, което понижи с 1/3 парите за просвета, отряза стотици милиони също от образованието и опазването на здравето, с което пък влезе във война през последните дни.

Сега обаче да забележим проблема с понижението за превозвачи за и без друго пъти по-ниските ни тол-такси, в сравнение с същите компании заплащат във всички прилежащи страни. България е единствената, в която 3 милиона водачи на коли заплащат над две-трети, а след смяната, налагана с понижението от Промяната 3/4 от парите за пътно поддържане, до момента в който рушащите пъти повече асфалта ТИР-ове поемат оскъдна част от разноските.

Напомняме, че едвам 1,5% от гибелта и злополуките на пътя са породени от пияни и дрогирани водачи, а големият % от случаите и починалите са поради съгласно формалните данни на Министерство на вътрешните работи.

 Корупцията безусловно убива. Припомнете си това другия път, когато някоя тв мисирка ви занимава с димката " липсващ ключ за тола ", вместо с обстоятелствата, които представяме:

Министърът на Министерство на регионалното развитие Цеков, предлага да има отстъпки за превозвачите от тол таксите.
Предлага размерът на отстъпката да е до 50%. Такова нещо няма на никое място по света. В България цените за камионите са на 1/3 от плануваното, само че това не стига и министър Цеков желае да им върне половината. Страхотна концепция що се касае до персоналното му финансово положение, другояче е безумна.

 

Министърът предлага критерии и единствено 5-те най-големи превозвача да взимат отстъпки. Това, като се изключи че е незаслужено, единствената причина да се предлага в този вид е, че по-лесно се събира рушвета от 5 компании в сравнение с от всички. Така става 50% отстъпка, единствено за определени компании, с които има сделка.

 

Министър Цеков предлага и отстъпките да се заплащат незабавно, с заплащането на таксите. Такова нещо също няма на никое място по света. За съпоставяне в Италия, една от дребното страни, които въобще дават отстъпка, тя се заплаща след най-малко една година и то след инспекция на превозвача. Така се заобикаля да вземем за пример компания с лишен лиценз,  да получава отстъпки. Нищо такова тук. Тук се получава, че отстъпки ще взимат 5 компании, ще заплащат единствено 50%, от таксите, ще ги получат незабавно, в случай че ще да се превозвали бежанци и да са ги хванали. Всички останали да го ду..т.

 

Разходите за поддръжка на пътищата са константни. Тези които скапват пътищата най-вече ще заплащат минимум, министър Цеков предлага леките коли посредством винетките да заплатят изчезналата сума за пътните поправки. Така, единствено до края на годината министър Цеков дружно с петте определени от него превозвача ще си разделят над 40 милиона лв.. Само до края на годината!! Милиони от вашия джоб, които си плащате като глупацивинетките. Те разрушават пътищата и си разделят пари, вие плащате ремонтите.

 

Сега, не знам дали към този момент са се разплатили с министъра определените превозвачи или следва в бъдеще, на това ще отговорят слубжбите. Знам сигурно обаче, че сходна скица за кражба не е имало и няма на никое място по света, тя е направена особено за няколко компании в България и е единствената самодейност на министър Цеков. Той спря пътните поправки с цел да опрости милиони и да си ги делнат.

 

В този подтекст изцяло обикновено е министър Цеков персонално да пусне димката “няма го ключа за тол системата ”, откакто са го хванали по бели гащи да краде милиони. Често се случва крадецът, изплашен за личната си кожа, да разкрие “уж ” кражба. Нещо като да пръдне в цялостен асансьор с хора и да каже “ е кой в този момент се изпусна?! ”  

 

Вие гостодин министър, вие го направихте и се изпуснахте в асансьора. Предлагате нещо, което не съществува на никое място, не е подкрепено с причини, кражба е и би трябвало да си носите отговорността.

 

Предложенията на министъра са качени за публично разискване и всеки може да се запознае с тях в случай че желае.

 

 Илиян Костадинов

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР