Днес повече от всякога трябва да защитим основаната на правила

...
Днес повече от всякога трябва да защитим основаната на правила
Коментари Харесай

Румен Радев с много силна реч от трибуната на ООН

Днес повече от всеки път би трябвало да защитим учредената на правила система на многостранната дипломация, в центъра на която е Организацията на обединените народи. Това съобщи президентът Румен Радев в изявлението си през днешния ден пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

Президентът изрази поддръжката на България за „ значимата и навременна самодейност на Германия и Франция за основаване на Алианс за мултилатерализъм – мрежа от сходно мислещи народи, работещи за усилване на ефикасните многостранни подходи към световните въпроси посредством Организация на обединените нации “. Според Румен Радев тази самодейност цели реализиране на стабилно развиване на всички места в света.

По думите на президента Организация на обединените нации разполага с неповторимо многообразие от принадлежности за ходатайство, попречване на спорове, мироопазване и подсилване на мира.

Затова България приветства уговорката на генералния секретар за насърчаване на дипломация за мир и има подготвеност да поддържа неговите старания за усилване на ролята на посредничеството при попречване на спорове, както е заложено в самодейността Действие за мироопазване.

Държавният глава открои интернационалния тероризъм и насилствения екстремизъм като фактори, които не престават да оказват забележителна опасност за интернационалния мир и сигурност, човешките права и устойчивото развиване.

„ Международната общественост следва да усили напъните за усилване на съдействието в региона на контратероризма посредством поддръжка за Организация на обединените нации като основен фактор в тази сфера “, прикани Румен Радев.

И добави, че за жалост, през последната година интернационалната общественост не е постигнала пробив при разрешаването на нито един важен спор по света.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР