Днес повече от всякога страната има нужда от редовно правителство

...
Днес повече от всякога страната има нужда от редовно правителство
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Днес повече от всякога страната има нужда от редовно правителство и работещ кабинет

Днес повече от всеки път страната има потребност от постоянно държавно управление и работещ кабинет. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Теменужка Петкова в студиото на Българска национална телевизия, където тя разяснява избирането на новия кабинет на Николай Денков и Мария Габриел.

Тя акцентира, че ситуацията постанова страната да има определено от народа държавно управление, като уточни приемането на нов бюджет, на нужните закони за приемане на парите от Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ), както и приемането на България в Шенген и Еврозоната.

За образуването на самото държавно управление тя акцентира, че ГЕРБ са желали да бъде формиран кабинет от специалисти , само че  в него - Асен Василев и Атанас Славов. Представител на ГЕРБ в кабинета е единствено вицепремиера Мария Габриел. ГЕРБ ще следи от близко работата на всички министри от държавното управление.

Теменужка Петкова разяснява и компромисът, който би трябвало да одобряват членовете и симпатизантите на ГЕРБ със основаването на това съдружно държавно управление - а точно, че българският народ е споделил, че партиите би трябвало да намерят път да ръководят дружно и в ГЕРБ са чули тази воля, а и няма основни разлики в целите сред тях и Политическа партия - евроатлантическата ориентировка, Еврозоната и Шенген.
 Борисов: Няма да ни повлияят шантажи извън, нито записи
Борисов: Няма да ни повлияят шантажи извън, нито записи

Не желая да разясня президента...

Тя акцентира, че доверието сред ГЕРБ и ПП/ДБ към момента не е налице , само че то би трябвало да се построи, и че същото се чака и от ПП/ДБ и следва да бъде направено в полза на българските жители.

За поддръжката за кабинета от двама депутати от Движение за права и свободи - водача Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски, тя акцентира, че това е било суверенно решение на тази партия, а договарянията за образуване на конституционно болшинство с Движение за права и свободи са стартирани от ПП-ДБ. Включването на Делян Пеевски в комисията за корекция на Конституцията също било решение на Движение за права и свободи, а и те имали подготвен план за конституционни промени.

Относно позицията на президента, който от новото държавно управление Теменужка Петкова съобщи, че чака той да бъде обединител на нацията, както следва от конституцията, само че не пропусна да напомни ролята му за основаването на политическия план Политическа партия.
 Денков към новия Министерски съвет: Моята благословия е гърбината да ни е яка
Денков към новия Министерски съвет: Моята благословия е гърбината да ни е яка

Той скочи на освобождението на зам.-министрите от служебното държавно управление

Коментар по политическите тематики направи и Деница Сачева в ефира на БиТиВи. По думите й това, което ГЕРБ са създали е дадат заем на време и да рестартират парламентарната република. Тя изрази противоречие с, че ГЕРБ е дала цялата власт в ръцете на ПП/ДБ.

Сачева уточни, че доста от нейните съпартийци са подкрепили с спорни усеща кабинета Денков/Габриел. Тя бе безапелационна, че ГЕРБ няма да саботира работата на държавното управление, по акцентира, че партията ще бъде сериозна.

Според нея и в двете ръководещи обединения ще има отлив на гласоподаватели. Със сигурност политическа цена ще бъде платена. Важни обаче са резултатите от работата на това държавно управление, добави тя.

Депутатът от ГЕРБ бе безапелационен, че партията няма да поддържа нито едно искане за събаряне на имунитет до завършването на правосъдната промяна и конституционните промени.
 Кабинетът Денков/Габриел мина със 130 гласа и един
Кабинетът Денков/Габриел мина със 130 гласа и един " срещу " от ГЕРБ

Има кабинет от 49-то Народно събрание, под управлението на „ скромния човек “ Николай Денков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР