Днес породата Чау Чау е една от най-популярните сред любителите

...
Днес породата Чау Чау е една от най-популярните сред любителите
Коментари Харесай

Характер и поведение на Чау Чау

Днес породата Чау Чау е една от най-популярните измежду феновете на кучета. Ако и вие планирате да си вземете домакински любим и да извършите детската си фантазия за куче, тогава е значимо да се запознаете преди този момент с особеностите на характера и държанието на тези питомци, защото вземайки си четириног другар, вие носите отговорност за него.

Характер и държание на Чау Чау

Породата се отличава с самостоятелния си темперамент и деянията напук на моменти. Те са много горди, подозрителни и даже може да се каже, че ненапълно по характер наподобяват на котките. Въпреки това се отличават с високия си разсъдък, като с готовност от ваша страна, ще можете да ги обучите и дресирате чудесно. Тези кучета имат лично мнение по всеки въпрос, стремейки се да преобладават в фамилията и не се нуждаят от утвърждението на стопанина си.

Активни кучета са на моменти, само че в множеството време обичат да мързелуват и да си почиват. Могат елементарно да живеят и с други животни, само че въпреки всичко ще им е належащо да се приспособяват към сходни промени, в случай че сте решили да докара нов четириног член в фамилията ви.

Към непознатите хора се отнасят много отрицателно и съмнително, като от време на време даже са способни да демонстрират експанзия в сходни обстановки. Въпреки всички тези черти на характера на породата Чау Чау, тя е много предана на стопанина си. Лесно могат да се схващат с дребните деца, само че единствено в случай че са израснали с тях от дребни.

В противоположен случай, в случай че не сте ги обучили добре, тогава бъдете подготвени че кучетата от породата Чау Чау в никакъв случай няма да се сприятелят с детето ви. Именно по тази причина е доста значимо да ги възпитавате добре, с цел да може да изгладите оптимално тази по-инатеста линия на характера на Чау Чау.

Имайки поради всички тези особености на характера им, кинолозите поучават да си вземете кученце в ранна възраст, с цел да му е по-лесно да се приспособява и да се социализира. Ако си вземете огромно куче, тогава тази задача ще е в пъти по-сложна за вас, а и тогава е на практика невероятно да измененията навиците им.

 Характер и държание на Чау Чау

В никакъв случай не проявявайте експанзия при образование на Чау Чау, даже в случай че питомецът ви е отговорен и е направил някаква пакост. Това ще прекъсне доверителния ви контакт и съществено ще повреди взаимоотношенията ви с кучето. Помнете, че с вярното образование на кучето и внимание от ваша страна, кучетата от природата Чау Чау могат да са съвършените домашни любимци, които ще са благи и доста добродушни към вас и цялото семейство.

Възпитавайки вярно кучетата от породата Чау Чау, те могат да ви удивят прелестно, защото ще бъдат послушни, предани и даже предсказуеми животни. Имайки поради високата им просветеност, това няма да ви е по никакъв начин комплицирано.

Към околните си хора кучетата са предани и благи, само че към непознатите са много недоверчиви. Безспорно тези любимци са доста сладки и добродушни към своите близки. Те са като дребни пухкави топчици, които имат потребността от вниманието ви и се радват на всяка доза любов от вашата страна. Имайте поради тези особености при развъждане на Чау Чау и ще съжителствате сполучливо с пухения колос.

А в случай че към момента не сте си взели такова куче, вижте нашите разгласи и цени за Чау Чау.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР