Днес, полицията в Благоевград, ръководена от Георги Кандев, отново беше

...
Днес, полицията в Благоевград, ръководена от Георги Кандев, отново беше
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград: Срещу мен беше проведено активно ченгесарско тоталитарно мероприятие в стил ДС

Днес, полицията в Благоевград, ръководена от Георги Кандев, още веднъж беше заставена да служи на политически ползи. След „ мега “ акция на ОД на Министерство на вътрешните работи тази заран бе открито, че ветеринарят към Оперативна програма „ Приют за безстопанствени животни “ е от Дупница и се извозват кучета от Благоевград, с цел да бъдат третирани и преглеждани в неговата клиника на територията на община Дупница, това написа кметът на Благоевград Илко Стоянов. 

По думите му обстановката доста прилича на случая с така наречен „ Македонски клуб “, когато след шумна акция на полицията, ръководена още веднъж от Георги Кандев, отново имаше намесени общински чиновници и най-после въпросът завърши без обвинявания.

В тази връзка кметът на община Благоевград насочва следните въпроси:

Наистина ли полицията се оправи с всички закононарушения и реши да харчи държавен запас за сходна инспекция, установяваща само, че чиновниците правят служебните си отговорности?

Какво прави лицето,  импровизирано спрягано за представител на Кандев, Иван Хамбарджийски на място? Работи ли същият в полицията или с полицията и каква е тъкмо активността му?

Има ли персонални чатове сред Георги Кандев и Иван Хамбарджийски, в които се разискват нерегламентирани от закона действия сред двамата?

Кога политкомисар Георги Кандев ще върне сървърите за видеонаблюдение на Община Благоевград, които държи нерегламентирано и счита ли да злоупотребява с информация, с която се е сдобил посредством незаконосъобразното им прилагане?

Не мисли ли политкомисар Кандев, че му е време да си подаде оставката, изключително след случая с частния джип, който беше обсебил, откакто държи нелегално сървъри, които не са негова благосъстоятелност и по тази причина, че е в “опасна непосредственост ” с осъждано лице?

На какви ползи служи комисар Георги Кандев - на публични, на политически или на частни?

Ако е имало заплаха за живота на кучетата, както твърди персоналният му тръбач Иван Хамбарджийски, за какво същите са оставени отново в приюта?

Как по този начин Иван Хамбарджийски се е появил секунди откакто е вдигната стоп палката?

Кой има интерес да се повдига още веднъж тематиката с кучетата посредством потребление на неистини и да нагнетява напрежение сред кучета и хора?

Какво закононарушение има осъществено, откакто кучетата са живи и откакто са транспортирани с публични документи, и това е открито?  

Всички дейности са се развили на територия на община Благоевград. Ако някой желае да внуши, че тези кучета е нямало да бъдат върнати на територията на община Благоевград или същите са били ориентирани към друго обитаемо място за какво не са осъществени нужните дейности от полицията това да бъде потвърдено? Очевидно е, че органите на реда са знаели, че чиновниците ще си свършат работата и по този метод няма да бъде реализиран целения ченгесарски резултат. 

При осъщественото претършуване са открити контракт с дупнишката клиника и указател за регистриране на двете кучета, както и декларация за превоз на четириногите, които е трябвало да бъдат закарани до ветеринарния център и да бъдат върнати назад в приюта.

Служителите на Община Благоевград са  спазвали избрания маршрут.

Тук изниква въпросът за какво служителите на реда не са изчакали да видят дали животните ще бъдат върнати в приюта.

Може би не е било в полза на Георги Кандев и Иван Хамбарджийски.

Ще сезирам Инспектората при Министерство на вътрешните работи и министъра и ще желая да бъде осъществена инспекция по какъв начин въпросното лице Иван Хамбарджийски е било позволено на място при осъществяване на полицейската интервенция и дали той и Георги Кандев са в непрекъсната преписка!

На какво съображение шефът на приюта не е допускан до работното си място, в случай, че няма каквато и да било заповед за ограничение на достъп?

Защо е упражнявано полицейско принуждение върху чиновници на приюта?

Беше пропиляно доста време и държавен запас, с цел да бъде открито, че две кучета, които през вчерашния ден са постъпили в приюта, през днешния ден са извозвани до Дупница за отнасяне и обзор. Това е интензивно полицейско мероприятие за компрометиране!

Докато Георги Кандев е шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи, Община Благоевград ще комуникира с тази институция единствено посредством служебна преписка.

Предстои Община Благоевград да сезира Прокуратурата с всички тези въпроси и съответните доказателства за това.

Междувременно се надяваме полицията да насочи напъните си към ширещия се вандализъм и да помогне за казуса с изхвърлянето на бездомни кучета в Благоевград. Поредният подобен случай бе открит тази заран в Градската градина, където в кашон са изоставени две новородени кученца.

Още на следващия ден ще предоставим на Георги Кандев видеозаписът, на фрагментите на който се вижда причинителят. Очаквам да видя откакто полицията разполага с такава кадрова обезпеченост и финансов запас дали той ще бъде разкрит  и дали бъдат приложени по отношение на него същите ограничения.

Нека полицията приложи идентичен аршин и за тези две кученца, с цел да потвърди, че не работи с друга цел. Мога да се обзаложа с Георги Кандев, че няма да си мръдне пръстчето за тези две кученца, тъй като не го интересуват животните, а единствено общинските чиновници!

От община Благоевград прецизират, че кучетата са живи, с цел да не се спекулира!

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР