Днес почитаме Свети мъченик Татион (ок. 305 година) - този

...
Днес почитаме Свети мъченик Татион (ок. 305 година) - този
Коментари Харесай

Почитаме днес светец, пребит с тояги от неверници

Днес почитаме Свети страдалец Татион (ок. 305 година) - този свети страдалец бил родом от град Мантиней в малоазийската римска провинция Витиния.

Хванат от езичниците за това, че вярвал в Христа, той бил заведен в град Клавдиопол при шефа на града Урбан и на разпита се оповестил за християнин, за което и бил затворен в тюрма.

След това той бил подложен на още един разпит и защото непроменяемо обитавал в Христовата религия, първо го пребили от пердах с тояги, а след това почнали да стържат тялото му с стоманени предмети, след което още веднъж го били и почнали да го влачат из града.

Като стигнали до градските порти, светият страдалец се оградил с кръстния знак и в същото време чул глас свише, който му благовестил радостно бъдеще, след което предал духа си на Господа.

Почитаме и Свети свещеномъченик и деятел Евтих - той родом от град Севастопол (Палестина) и бил възпитаник на св. Йоан Богослов. Обходил доста страни и градове като деятел и свещеник. Бил гонен, изтезаван и държан в окови. Завършил страдалчески своя живот – посечен бил с меч.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР