Днес, по време на специално събитие в Стокхолм, Volvo представи

...
Днес, по време на специално събитие в Стокхолм, Volvo представи
Коментари Харесай

Това е новото 100% електрическо Volvo EX90

Днес, по време на особено събитие в Стокхолм, Volvo показа пред света напълно новото си и 100% електрическо падарно предложение- EX90.

Със седемместно осъществяване на интериора си, Volvo EX90 дава обещание да сложи нови стандарти във връзка с електрификацията на марката, като от компанията споделят, че с неговото лансиране, през всяка последваща година ще ставаме очевидци на появяването на по един напълно нов електромобил.

" Volvo EX90 е идражение на това, което сме ние и накъде отиваме ", разяснява по време на събитието Джим Роуанд, изпълнителен шеф на Volvo. " Той е напълно електрически с пробег от до 600 километра с един заряд, основан да издигне още повече нашите стандарти за сигурност, и първата кола на Volvo, която е изцяло дефинирана от своя програмен продукт, като част от по-голяма екосистема, свързваща вашия дом и вашите други устройства. Volvo EX90 е началото на нещо ново за Volvo Cars в доста връзки ".



Volvo EX90 е създадено на напълно нова вътрешна софтуерна база, като от компанията разясняват, че електрическият автомобил ще предложи свободен пробег от до 600 километра с един заряд на батерията си. Благодарение на интегрираната си система за бързо зарежда, генерирането на заряд от 10 до 80% ще бъде вероятен за под 30 минути.

Първоначално, Volvo EX90 ще се предлага във версия с два електромотора и задвижване на четирите колела, като интегрираната батерия ще бъде с потенциал от 111 kWh. Мощността на задвижващата система е 517 конски сили, въртящият миг 910 Нм.

От Volvo подчертават и върху еко-отговарната същина на EX90, включително фактът, че електомобилът съдържа 15% рециклирана стомана, 25% рециклиран алуминий, както и 48 кг рециклирана пластмаса и естествени материали.

По отношение на системите за повишение на сигурността, новото EX90 идва с допустимо най-пълното съоръжение, което включва датчици, сензори, радари, LiDar-и и камери както по екстериора на електрическия автомобил, по този начин и в неговата сърцевина.

Бордовата инфо-комуникационна и мултимедийна система на EX90 с 14.5-инчов централен екран е основана на Гугъл Automotive и идва с всички преимущества които предлага тази платформа, обезпечени с 5G интернет съгласуваност.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР