Днес по време на изказването на Володимир Зеленски в Министерски

...
Днес по време на изказването на Володимир Зеленски в Министерски
Коментари Харесай

Денков нарече Беновска Бенатова. Миролюба заподозря, че е нарочно, той се извини

Днес по време на изявлението на Володимир Зеленски в Министерски съвет журналистката Илиана Беновска няколко пъти прекъсна украинския президент, до момента в който думата беше дадена на други кореспонденти. 

Въпреки това Зеленски умерено я помоли да каже въпроса си на микрофон, тъй като не я чува добре. Премиерът акад. Николай Денков обаче я прекъсна с думите:

" Вижте, г-жо Бенатова, няма по какъв начин да влизате в диалога по този метод ".

С това изказване стана и объркването, ядосало журналистката Миролюба Бенатова, която заподозря, че министър председателят преднамерено е употребявал нейната фамилия пред цяла България. 

" Не е Бенатова, а Беновска, гн министър председател!

Тази, която се бута отвън микрофоните в Министерски съвет и всява безпорядък по време на брифинга със Зеленски, не съм аз. Но допускам, че объркването е инцидентно, а не преднамерено. Въпреки че е доста неприятно да си чуя името за подред път не на място. Аман!

И да знаете, че не съм си намерила семейството на улицата и желая опрощение, че създадохте неверно усещане за мен пред цяла България ", написа ядосана Бенатова в своя фейсбук профил. 

Малко по-късно от Министерски съвет изпратиха прессъобщение до медиите с опрощение:

" По време на взаимния брифинг на премиера акад. Денков и украинския президент Зеленски министър-председателят позволи неволна неточност, като се обърна към журналистката Илиана Беновска с името „ Бенатова “. Правителствената осведомителна работа се извинява на сътрудника Миролюба Бенатова за основаното неправилно усещане пред медиите и обществеността. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР