Днес Петков за пореден път е на изслушване в парламента.

...
Днес Петков за пореден път е на изслушване в парламента.
Коментари Харесай

За 57 дни на власт Петков е бил повече в парламента от Борисов за 12 г.

Днес Петков за следващ път е на чуване в Народното събрание. Каквито и проблеми да има с сегашния кабинет и колкото и рецензии да се насочат към новите ръководещи, едно би трябвало да се признае - ръководството на страната се върна там, където му е мястото - в Народното събрание.

За 12-те си години на власт Бойко Борисов изпразни от наличие член 1 от Конституцията на страната, а точно, че България е парламентарна република. Особено през последните си години на власт водачът на ГЕРБ сътвори усещане, че държавните решения се вземат еднолично и никой, даже народните представители, не могат да потърсят сметка за тях. Парламентът се бе трансформирал в “гумен печат” на изпълнителната власт, а дебатите въобще отсъстваха.

За нормалилзирането на политическото говорене и въобще политическата среда у нас стартира да свидетелства още 45-тото Народно заседание. Макар да имаше къс живот, в него влезе необятна палитра от обединения, а търкания сред тях не липсваха. Това продължи в 46-тия парламент, а сега е всекидневие по време на съвещанията.

Дебатът е жив. Контролът на изпълнителната власт - също. И в случай че към момента не можем да припишем други огромни триумфи на новите властници, то този си коства да бъде упоменат. Остава да забележим какво ще създадат с обещанията си - за правосъдна промяна, битка с корупцията и разцвет. Работата, която ги чака, не е по никакъв начин малко. А времето минава.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР