Днес парламентарната група на Продължаваме промяната и Демократична България ще

...
Днес парламентарната група на Продължаваме промяната и Демократична България ще
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Антикорупционната комисия се използва като политическа бухалка

Днес парламентарната група на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " ще внесе още веднъж разпоредбите за избор на членове на новото управление на Антикорупционната комисия. Защо? На първо място, с цел да да осигурим работещ в полза на всички жители орган, който да проверява корупцията по високите етажи на властта и злоупотребите с парите на българските жители. 

Това разгласи на ексклузивен брифинг в Народното събрание Лена Бориславова. 

" Това са правила, добави тя, които са нужни да се отпуши опцията за приемане на заплащането по Плана за резистентност. Тези правила бяха импортирани в предходното Народно заседание и са били блокирани от комисията, ръководена от госпожа Рая Назарян. Правилата дават гаранция да се изберат оптимално политически самостоятелни членове на този орган. По метода, по който ги внасяме внасят, те са съгласувани с условията на Европейска комисия ", изясни тя.

" Резултатите на остарялата антикорупционна комисия, или по-скоро неналичието на такива резултати, удостоверяват, че този орган се води от политически подвластни лица, и същински следствия за корупция по високите етажи на властта просто няма да има ", сподели Лена Бориславова. " Комисията, в случай че не бъде заменено нейното управление, макар новото законодателство, ще продължи да се употребява за политическа бухалка против съперниците на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Както стана в границите на вчерашния ден с проблема на господин Андрей Гюров ", добави Бориславова. 

Тя беше безапелационна: " Това е очевидна политическа офанзива. "

" От месеци, против законно, законно и транспарантно определени членове на демократичната общественост се води война. Опитът за отстраняването на Андрей Гюров е единствено част от нея ", добави Бориславова. 

Тя изброи още няколко от членовете на ПП-ДБ, против които има отправени сигнали. По думите й всички те са подадени от " сътрудник Петър " от Държавна сигурност или Александър Иванов Долев от Радио и телевизия " Истина и независимост ".

Важно е да подчертаем, че нашите двама представители в Екологичен потенциал влязоха в фамилията на " Обнови Европа ", както го направиха депутатите на Еманюел Макрон, да вземем за пример, което значи, че без да се причисляват към АЛДЕ, което е фамилията на Движение за права и свободи, точно тъй като сега сме в договаряния какви гаранции това семейство ще даде в  битката с корупцията ", изясни Бориславова за какво евродепутатите на ПП-ДБ бяха на една фотография с евродепутатите на Движение за права и свободи. 

Тя беше безапелационна - обединението няма да поддържа втория мандат на Движение за права и свободи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР