Той е дотолкова достоен, доколкото е получил мнозинството от гласовете

...
Той е дотолкова достоен, доколкото е получил мнозинството от гласовете
Коментари Харесай

Епископ Тихон : Мъчно ще комуникирам с патриарх Даниил

„ Той е дотолкоз заслужен, доколкото е получил болшинството от гласовете на гласоподавателите си. След като е получил болшинството, то той е патриарх на България. Но аз не съм си представял подобен патриарх ”.  Това съобщи по Народоосвободителна въстаническа армия свещеник Тихон, разяснявайки избора на новия патриарх Даниил.

По думите на Тихон той е разговарял „ с този човек преди 16-17 години на последния събор ”. „ Всеки има право на някакво развиване през това време. Още повече, че той беше в Америка. А по-късно беше определен за Видински митрополит. Трябва да призная, това е моя виновност, че не мога да намеря следно диалог с него. Не става дума да сме близки. Мъчно ще споделям с него ”, акцентира той.

" Когато се появиха имената на трима та претендени - аз споделях, че ще бъда доста сюрпризиран, в случай че няма изненада. И не щеш ли има изненада. Един желае едни, а различен - други. Така в тройката влязоха единствено тези, които желаят едните. За другите - нито ги видях, нито ги чух ", уточни той. 

И добави: " Искам да съм въпреки всичко обективен човек. Сега той има звездния си миг. Трябва да получи малко време, за да се ориентира. Аз не съм сигурен дали той си дава сметка за външно-църковните връзки, какви могат да бъдат и какви последствия биха имали ". 

Според свещеник Тихон " новият патриарх е решително на страната на Руската патриаршия ". " Той го написа. Изпрати на своите свещеници практически послание, че те би трябвало да бъдат на страната на Русия. Силно се надявам да не стане някакво разделяне вътре и в самия Синод. Толкова диаметрално противопоставане до в този момент не е имало. Дано да има по-добре дни за Българската черква и повече мотиви за обединяване ", прикани той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР